Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η UEFA προωθεί τον Σότσα που σφυρίζει στο Μάλμε

Η UEFA προωθεί τον Σότσα που σφυρίζει στο Μάλμε
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 - 22:37

Ο αγώνας Μάλμε-Ολυμπιακός είναι ο δεύτερος φετινός του Ιταλού Σιμόνε Σότσα στη League Phase του Europa League, καθώς την πρώτη αγωνιστική είχε σφυρίξει τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τβέντε 1-1. Οι Ευρωπαϊκοί ορισμοί του δείχνουν ότι είναι ανερχόμενος ρέφερι, αν και άπειρος.

Ο Σότσα ανέβηκε στις αρχές του χρόνου στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης και ο αυριανός (24/10) αγώνας στη Σουηδία είναι ο τέταρτος σε επίπεδο ομίλων του Europa League. Οι άλλοι δυο ήταν πέρσι και συγκεκριμένα: Λασκ-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-0, Μαρσέιγ-Αγιαξ 4-3. Την ίδια σεζόν (2023-24) διαιτήτευσε και ΠΑΟΚ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-1 για τους ομίλους του Conference League. Μια χαρακτηριστική απόδειξη ότι τον προωθεί η UEFA, όπου αρχιδιαιτητής είναι ο συμπατριώτης του Ροσέτι, είναι ότι στις 12 Οκτωβρίου σφύριξε Σερβία-Ελβετία 2-0 για το UEFA Nations League A, όπου μπαίνουν μόνο ελίτ.

Την τρέχουσα σεζόν στην Ιταλία ο Σότσα σφύριξε τρεις αγώνες, ο τελευταίος ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου (Τορίνο-Λάτσιο 2-3). Στις 6 Οκτωβρίου ήταν VAR του Παϊρέτο στον αγώνα Φιορεντίνα-Μίλαν 2-1, όπου δόθηκαν τρία πέναλτι (1-2) και χάθηκαν όλα! Θυμίζουμε ότι ο Παϊρέτο άφησε με παράπονα τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Αρη.

Ο Ιταλός είχε έρθει στην Ελλάδα, στις 25/9/23 για το ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2. Εστάλη, με παρέμβαση της UEFA, μετά την παραίτηση του Μπένετ, ο οποίος είχε ορίσει τον Σιδηρόπουλο και δεν ήθελε να τον αλλάξει. Στην Serie A σφύριξε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020.

Το λάθος του Αουρελιάνο με Αρη

Κάτι θυμίζει ο Αουρελιάνο, ο VAR του αγώνα Μάλμε-Ολυμπιακός. Κι αυτός, όπως και ο Σότσα, είναι Ιταλός. Ηταν και VAR του Παϊρέτο στο εκτός έδρας ματς με τον Αρη, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1. Στο δεύτερο γκολ του Αρη (με AVAR τον Ζαμπαλά) είχαν βάλει λάθος τις γραμμές με αποτέλεσμα να μετρήσει. Αν έμπαιναν σωστά, ο Μορόν ήταν οφσάιντ.

Διαβάστε επίσης