Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Καν' το και στο Μάλμε!

Καν' το και στο Μάλμε!
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 - 22:19
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τα πάντα ξεχνιούνται όταν η μπάλα κυλάει στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό θα συμβεί το βράδυ της Πέμπτης (24/10, 22:00) για τον Ολυμπιακό. Η αυτοκριτική για τη νέα γκέλα ανήκει στο πρόσφατο παρελθόν και ζητούμενο είναι να βγει αντίδραση και διάρκεια στη «μάχη» με τη Μάλμε, στο «Εleda Stadion» για την τρίτη αγωνιστική του Europa League,

Πριν από 15 βράδια ο Ολυμπιακός πέτυχε μία σημαντική και πολύτιμη νίκη απέναντι στην Μπράγκα. Μία νίκη που τον έβαλε στο κόλπο για την πρόκριση και στη Σουηδία θα παίξει θα τα δώσει όλα, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ίδιες όπως στο προηγούμενο ματς. Σίγουρα είναι παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων κόντρα στη πιο έτοιμη Μάλμε και θα χρειαστεί απ’ όλους να δώσουν και κάτι παραπάνω, σε σχέση με την ομάδα του Καρβαλιάλ. Οι Σουηδοί με σύμμαχο την έδρα τους που θα είναι κατάμεστη, δεν θα είναι εύκολη λεία για τους Πειραιώτες και οποιοδήποτε λάθος δεν θα συγχωρείται. Απαιτείται σοβαρότητα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό για να φύγουν αύριο νικητές από την Σουηδία. Με κανονική εμφάνιση, που αντιπροσωπεύει το DNA του Συλλόγου και όχι τα καλά 30λεπτα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τρανό παράδειγμα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης δεν πρέπει να μπουν με άγχος γιατί δεν χάνεται το ευρωπαϊκό μέλλον τους από την 3η αγωνιστική, σε περίπτωση που στραβώσει το ματς, που ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Ο Ολυμπιακός δεν θα βρει αυτή τη φορά κλειστή άμυνα. Θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που θα ανοιχτεί, που θα ανεβάσει ψηλά τις γραμμές της και θα επιχειρήσει να πάρει εκείνη την κατοχή. Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που θα δημιουργηθούν, τότε μπορούν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ οφείλει να κάνει την επανεκκίνησή της, να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα και κυρίως να κάνει πειστικές εμφανίσεις, ακόμα και φτάσαμε στα τέλη Οκτωβρίου. Να αρχίζει να θυμίζει τον παλιό καλό Ολυμπιακό. Αυτό θα συμβεί εφόσον έρχονται οι νίκες και μία τέτοια αύριο ίσως αλλάξει εντελώς το κλίμα ενόψει της συνέχειας.

Ο Zέλσον Μαρτίνς είπε κάτι πολύ σωστό στη συνέντευξη Τύπου: Θα πρέπει να μπει η ομάδα συγκεντρωμένη από το 1ο λεπτό και αυτό που έχει σημασία είναι οι 3 βαθμοί τίποτα άλλο. Αυτό έχει σημασία αύριο, η νίκη.

Θυμίζουμε, ότι στην αποστολή βρίσκονται οι Αναγνωστόπουλος, Μπακούλας, Κάρμο, Τσικίνιο, Κοστίνια, Ντάνι Γκαρθία, Ελ Κααμπί, Ζέλσον Μαρτίνς, Έσε, Κωστούλας, Μασούρας, Μουζακίτης, Ντόη, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ρέτσος, Ροντινέι, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Στάμενιτς, Τζολάκης, Βέλντε, Γουίλιαν, Γιάρεμτσουκ.

Διαβάστε επίσης