Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η «μαγική εικόνα» του Λανουά

Η «μαγική εικόνα» του Λανουά
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 - 22:05

Ο Λανουά δεν βλέπει ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζει. Στη σημερινή (22/10) τηλεδιάσκεψη με τους διαιτητές ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένος από τις διαιτησίες μέχρι τώρα και τους κάλεσε «να συνεχίσουν έτσι». Όλα δείχνουν ότι αυτή η «μαγική εικόνα» που σχημάτισε ο Λανουά οφείλεται στο ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα από τις διαιτησίες της 8ης αγωνιστικής. Απόδειξη ότι σχολίασε μόνο τρεις φάσεις, αδειάζοντας την ΑΕΚ.

Μην το παρακάνουμε κιόλας! Πως να συνεχίσουν οι διαιτητές; Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός Παϊρέτο έπαιξε 100-0 κατά του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης», όπου ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Το δεύτερο γκολ (2-1) του Αρη ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Ντόη και σα να μην έφτανε αυτό οι γραμμές φαίνεται να έχουν μπει λάθος. Επίσης, στο 0-0 με τον Παναιτωλικό ο Βεργέτης έπρεπε να δώσει πέναλτι σε χέρι του Σιέλη.

Αναλυτικά οι τρεις φάσεις που σχολίασε ο Λανουά από τα ματς της 8ης αγωνιστικής:

-Από το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο πέναλτι που ζητεί η ΑΕΚ, στη φάση με τους Λιβάι Γκαρσία και Μπάμπα: «Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος προσπαθεί να κοντράρει τη μπάλα για να σταματήσει την προσπάθεια για σουτ. Ο επιτιθέμενος παίζει τη μπάλα και αμέσως μετά χτυπάει τον αμυνόμενο στη γάμπα. Απόφαση κανένα πέναλτι». Αρα, σωστά ο Σλοβένος Ομπρένοβιτς δεν καταλόγισε παράβαση.

-Για το πέναλτι που ζήτησε ο Αστέρας στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την Λαμία ο Γάλλος ανέφερε: «Ο παίκτης (σ.σ. Ραντόνια) αγγίζει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, αλλά με το χέρι στο οποίο στηρίζεται το σώμα του. Καμία επιπλέον κίνηση, δεν τεντώνει το χέρι του, φυσική κίνηση. Απόφαση: Κανένα πέναλτι». Σωστός και ο Κατοίκος.

-Για το παιχνίδι του Άρη με την Καλλιθέα τόνισε: «Σε αυτήν την περίπτωση ο διαιτητής (σ.σ. Τσαγκαράκης) καταλογίζει πέναλτι. Το VAR (σ.σ. Παπαπέτρου) αναλύει την περίπτωση από το ξεκίνημά της και βλέπουμε ότι το νούμερο 27 της ομάδας του Άρη (σ.σ. Χουάνκαρ) κερδίζει την μπάλα με το χέρι πριν το πέναλτι. Απόφαση: Το πέναλτι έπρεπε να ακυρωθεί. Το VAR πρέπει να παρέμβει για να διορθώσει την απόφαση».

Θυμίζουμε τη φάση του 45': Αρχικά ο Τσαγκαράκης σφύριξε πέναλτι υπέρ του Άρη, όμως μετά από έλεγχο που έγινε από το VAR σωστά ο Παπαπέτρου συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, για παίξιμο της μπάλας με το χέρι που προηγήθηκε από παίκτη του Άρη, όταν είδε την φάση σωστά πήρε πίσω το πέναλτι και σφύριξε επιθετικό φάουλ.

Διαβάστε επίσης