Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Να βρει το «φάρμακο» του άμεσα για να μην μπλέξει!

Να βρει το «φάρμακο» του άμεσα για να μην μπλέξει!
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 - 11:15
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός την πάτησε ξανά από μικρομεσαία ομάδα μέσα στο Καραϊσκάκη και άπαντες έχουν ευθύνη για την κακή εικόνα. Μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες. Σίγουρα η έλλειψη φρεσκάδας έπαιξε ρόλο. Την απάντηση για το τι έφταιξε μπορεί να πάρουμε από μια κουβέντα του Μεντιλίμπαρ στην συνέντευξη τύπου.

«Όπως είπατε έχουμε χάσει ξανά αποτέλεσμα, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Μπήκαμε καλά στο γήπεδο, σκοράραμε νωρίς και στη συνέχεια στο μυαλό των παικτών υπήρχε η ιδέα πως το παιχνίδι τελείωσε και αυτό είναι λάθος. Αφήσαμε τον αντίπαλο να ανέβει και είναι και δικό μου λάθος γατί δεν τους μίλησα όσο θα έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Όσοι ήταν στον αγωνιστικό χώρο νόμιζαν ότι τα πράγματα θα ήταν απλά και εύκολα, αλλά δεν ήταν έτσι», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βάσκος προπονητής των Πειραιωτών.

Αυτή η πραγματικότητα του αγώνα που κατέγραψε ο έμπειρος προπονητής, αποτελεί και την πραγματικότητα και τη νοοτροπία που έχει ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν. Όταν δεν πάει καλά το ματς από την αρχή ή το έχει στα χέρια του, μπορεί να μην το κερδίσει, δίχως να θυμίζει τον παλιό καλό Ολυμπιακό που «καθάριζε» τα ματς και προχωρούσε. Φάνηκε και χθες κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ο Μεντιλίμπαρ κοίταξε κατάματα την αλήθεια και είπε το αυτονόητο και πήρε την ευθύνη για το τι έφταιξε και είμαστε σίγουροι ότι θα το διορθώσει άμεσα στους επόμενους κρίσιμους αγώνες, ωστόσο, πρέπει να κατασταλάξει σιγά-σιγά σε κάποια πράγματα, ποιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν, να δώσουν λύσεις και να αντέξουν την πίεση και το βάρος της φανέλας. Διότι, αρκετοί δείχνουν να είναι μακριά από τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα του νικητή που διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, λοιπόν, κάτι πρέπει να κάνει για να ξυπνήσει τους παίκτες του, να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα για να κατέβουν από το… συννεφάκι της 29ης Μαΐου και των πανηγυρισμών για την ευρωκούπα που ορισμένοι εκεί φαίνεται να βρίσκουν ακόμα, ειδάλλως οι γκέλες θα έχουν και συνέχεια και θα κυνηγάει από νωρίς.

Tο ματς με τον Λεβαδειακο αποτελεί παρελθόν, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και ο Βάσκος τεχνικός θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα που υπήρξαν στο ματε με τους Βοιωτούς γιατί δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση (που σαφώς υπάρχει σε ομάδα και κόσμο).

Τα σημαντικά θέματα που ήταν εμφανή διά γυμνού οφθαλμού και από τους πλέον αδαείς, ήταν ότι ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και προηγούταν, αμυντικά δεν ήταν προσεκτικός και συγκεντρωμένος με τον Λεβαδειακό να δημιουργεί προβλήματα. Και στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά και στο δεύτερο, έδειχνε ανήμπορος να κάνει κάτι.

Ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας προπονητής που δεν κρύβεται στις στραβές. Είναι λογικό να κάνει και λάθη. Το σημαντικό είναι ότι τα αναγνωρίζει και να καταστήσει σαφές στους παίκτες ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να τα δίνουν όλα για τα 90λεπτα.

Ο κυρίαρχος στόχος στη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εμπεδώσουν και οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ, καθώς είναι φανερό ότι δεν το έχουν περάσει ακόμη στο μυαλό τους και κοστίζει ακριβά.

Διαβάστε επίσης