Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ζητούμενο η διάρκεια, όχι τα... καλά 30λεπτα!

Ζητούμενο η διάρκεια, όχι τα... καλά 30λεπτα!
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 - 19:53
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Χαλάρωσε και την… πάτησε (ξανά) για τα καλά ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, που προηγήθηκε νωρίς με 2-0, αλλά έκανε νέο χαρακίρι κόντρα στον Λεβαδειακό και πέταξε στα σκουπίδια δύο βαθμούς, παρουσιάζοντας ένα προβληματικό πρόσωπο για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Αυτό που περιμέναμε όλοι κόντρα στον Λεβαδειακό, ήταν να δούμε ότι η «γκέλα» του Παναιτωλικού ήταν μία κακή «παρένθεση» και δεν θα επαναλαμβανόταν και θα υπήρξε βελτίωση στην αποτελεσματικότητά των «ερυθρόλευκων» όταν βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή. Και επίσης, να "καθάριζε" όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το "τρίποντο", έτσι ώστε να έδινε ανάσες ο Μεντιλίμπαρ σε βασικούς του παίκτες ενόψει του πολύ απαιτητικού προγράμματος των επόμενων τριών εβδομάδων, με αρχής γενομένης το ματς με την Μάλμε στην Σουηδία.

Όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη και το πάθημα με τον Παναιτωλικό δεν έγινε μάθημα για τους Πειραιώτες, που μετέτρεψαν ένα ωραίο και ήρεμο απόγευμα Κυριακής σε «χαρακίρι», με την γκρίνια να κάνει και πάλι την εμφάνιση της.

Βλέποντας κάποιος το δείκτη του σκορ να βρίσκεται στο 2-0 από το 21', θα περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα «καθάριζε» το τρίποντο και θα επέστρεφε στην κορυφή. Όμως το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ξύπνησε άπαντες στο Φάληρο. Βλέποντας τους Κυπελλούχους Ευρώπης να... ετοιμάζουν πρόωρα βαλίτσες για το ταξίδι που ακολουθεί στο Μάλμε και τον Λεβαδειακό να εκμεταλλεύεται τα ατομικά λάθη και την γενικότερη αμυντική αδράνεια των Πειραιωτών και να επιστρέφει στο παιχνίδι για τα καλά στο παιχνίδι.

Ήθελε προσπάθεια για να συμβεί αυτό κι όμως έγινε και στη συνέχεια το πλάνο του Μεντιλίμπαρ δεν βγήκε. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν, με εξαίρεση τον μαχητικό Κωστούλα και ήρθε εν τέλει το νέο στραβοπάτημα, βλέποντας τον Θανάση Ανδρούτσο μετά από 1.5 χρόνο να αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Αυτό λέει πολλά, στο ότι δεν πήγε τίποτα καλά για τον «Μέντι».

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του και να μπαίνει με το… μαχαίρι στα δόντια από την αρχή έως και το τελευταίο σφύριγμα. Αν αφήνει το ματς στο 30' τότε κάτι δεν λειτουργεί σωστά και θα το πληρώσει. Ζητούμενο η διάρκεια και η σοβαρότητα σε όλο το 90λεπτό και να μην κάνει «δώρα» κόντρα στις «μικρές» ομάδες, ειδικά στο Καραϊσκάκη, που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Με μόνο καλά 30λεπτα δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι στο τέλος της χρονιάς.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι και η αντίδραση του ίδιου του Μεντιλίμπαρ. Στο πώς δηλαδή θα μπορέσει να βρει λύση στο αδιέξοδο, που δείχνει πως βρίσκεται η ομάδα. Τι θα μπορέσει ν’ αλλάξει τόσο στο αγωνιστικό πλάνο όταν επιστρέφει η ομάδα από τη διακοπή των πρωταθλημάτων, ειδικά για τα ματς του πρωταθλήματος που θα έχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τεράστια ανάγκη από δημιουργία απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Διαβάστε επίσης