Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Διαλυμένη κατάσταση στο VAR

Διαλυμένη κατάσταση στο VAR
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 - 00:15

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου η ΕΠΟ ανέβασε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της, με αφορμή την συμμετοχή των διαιτητών Ευαγγέλου (Αθηνών), Κουμπαράκη (Κυκλάδων) το διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου σε σεμινάριο VAR της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Το βίντεο αυτό πέρασε απαρατήρητο αν και έκρυβε μια μεγάλη αλήθεια, μια σοκαριστκική διαπίστωση του αρμόδιου, σύμφωνα με την οποία το VAR είναι μια διαλυμένη κατάσταση και η κατηγορία αφορά τους Μάνταλο, Φρόιντφελντ και λοιπούς.

«Χρειάζονται περισσότερη δουλειά στις διαδικασίες και στην επικοινωνία που μέχρι τώρα έχουν δουλέψει ελάχιστα», δήλωνε ο Ιταλός Πάολο Βαλέρι, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και υπεύθυνος για το VAR στη Super League. Πως αλλιώς να το πει ότι παρέλαβε καμένη γη;

Είναι γεγονός ότι ο Βαλέρι διαπίστωσε ελλιπή εκπαίδευση των Ελλήνων διαιτητών. Ακόμη, από τους αγώνες που έγιναν μέχρι τώρα, συμπέρανε ότι υπάρχει χαμηλό επίπεδο και το πρόβλημα επικοινωνίας από την αίθουσα του VAR με τους ρέφερι των αγώνων, δηλαδή δεν έμαθαν στους ρέφερι ούτε πως να συνεργάζονται!

Δεν το ξέρουμε αλλά υποθέτουμε ότι ο Βαλέρι θα πρέπει να έπαθε σοκ. Για αυτό και αποφάσισε να τους κάνει έξτρα μαθήματα.

Επειδή θεωρεί ότι το πράγμα επείγει θα κάνει μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο στους διαιτητές που ορίζονται VAR και AVAR. Κατά τα άλλα δεν πρέπει να αμφισβητούμε τον τρόπο που μπαίνουν οι γραμμές στα οφσάιντ!

Πως να μην είναι οι ρέφερι για τα... πανηγύρια, όσον αφορά στο VAR, όταν ο προηγούμενος υπεύθυνος για το VAR (από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι το καλοκαίρι) ήταν ο Σουηδός Λίντμπεργκ, ο οποίος προέρχονταν από χώρα που δεν χρησιμοποιεί VAR στο πρωτάθλημα και παράλληλα δεν ήταν πιστοποιημένος από την UEFA. Μέχρι και ο Μάνταλος φέρεται να ανακατεύονταν με το VAR, όμως ούτε αυτός είχε πιστοποιηθεί!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανύπαρκτης εκπαίδευσης του Μάνταλου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΚΕΔ των Μάνταλου-Φρόιντφελντ και Μάνταλου-Μπένετ κάθε Δευτέρα τσέκαραν αν οι διαιτητές έβαζα σωστά μέχρι και τις γραμμές του οφσάιντ στις επίμαχες φάσεων των αγώνων που είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική φέρνει χρήμα στην ΕΠΟ

Η Εθνική φέρνει χρήμα στην ΕΠΟ

Χαμός από τώρα για τα εισιτήρια του αγώνα με την Αγγλία που θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τα έσοδα από τα εισιτήρια στο Nations League θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ.