Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο πονοκέφαλος της ΕΠΟ και τα παλιά χρέη των ΑΕΚ, Άρη...

Ο πονοκέφαλος της ΕΠΟ και τα παλιά χρέη των ΑΕΚ, Άρη...
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 23:22

Ο Ηρακλής βρήκε μπροστά του παλιά χρέη, συγκεκριμένα στον Μάρα, ο οποίος σήμερα (16/10) έστειλε κατασχετήριο στην Super League 2, υποστηρίζοντας ότι κακώς του παρακρατήθηκαν 26.500 ευρώ ως φόρος από χρήματα που του κατέβαλλε το περασμένο καλοκαίρι και ότι ο φόρος έπρεπε να πληρωθεί από τον Ηρακλή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής, Χρ. Μπούρμπος, προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ διεκδικώντας οφειλόμενα και η συζήτηση της αίτησης ορίστηκε για τις 5 Νοεμβρίου.

Ο Πανιώνιος με εξώδικο αρνείται κάθε οφειλή σε 15 πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές του.

Αυτά αλιεύσαμε από τη σημερινή (16/10) επικαιρότητα. Ουσιαστικά έχουμε τα κάνουμε με ένα μεγάλο θέμα που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να... σκάσει. Εχει να κάνει με την αποκαλούμενη αθλητική διαδοχή και υπάρχει πιθανότητα σε μπελάδες να μπουν ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ και άλλες ομάδες.

Μέχρι και η ΕΠΟ έχει μεγάλο... πονοκέφαλο! Συζήτησε το θέμα και δεν πήρε απόφαση και θέλει να βάλει μπροστά την UEFA. Υπάρχουν οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου που «επικύρωσε» παλιά χρέη παλαιών παικτών που στράφηκαν κατά των ΟΦΗ, Ηρακλή, Παναχαϊκής και Αιολικού, υπάρχουν και κινήσεις-προσφυγές κατά των ΑΕΚ, Αρη και ΟΦΗ από πρώην παίκτες τους. Τα χρέη που αναγνωρίζονται λόγω «αθλητικής διαδοχής» περιλαμβάνονται και στον κανονισμό αδειοδότησης (με ότι αυτό συνεπάγεται) και ότι υπάρχουν αποφάσεις των FIFA, UEFA.

Οι ποδοσφαιριστές και προπονητές που έχουν λαμβάνειν επικαλούνται το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, σύμφωνα με το οποίο τα κριτήρια για να διαπιστωθεί αν μια ομάδα είναι συνέχεια της προηγούμενης είναι στοιχεία όπως ότι η επωνυμία, το σήμα, το ρόστερ, το γήπεδό της, η διεύθυνση των κεντρικών γραφείων της, η επίσημη ιστοσελίδα της (όπου υπάρχει αναδρομή και στην ιστορία της ομάδας), το email καθώς και ο λογαριασμός που διατηρεί στο σύστημα TMS της FIFA. Αντίθετα, δεν παίζει ρόλο η φορολογική και η διοικητική ταυτότητά της.

«Οι αποφάσεις είναι εκτελεστές και οι ομάδες που δεν θα συμμορφωθούν θα έχουν πρόβλημα στην επόμενη διαδικασία αδειοδότησης. Οι αποφάσεις μπορούν να προσβληθούν είτε στο CAS, είτε στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, επειδή πρόκειται για οικονομική διαφορά», είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης, όταν το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Σε αυτή, από όλες της ομάδες της «αθλητικής διαδοχής», εκπροσωπείται μόνο η ΑΕΚ που ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζονται χρέη πριν το 2016, αν και νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι δεν προκύπτει τέτοιος διαχωρισμός.

«Αν το CAS, που αργεί να βγάλει αποφάσεις, δικαιώσει μια ομάδα η οποία στο μεταξύ έχει υποβιβαστεί, λόγω των αποφάσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, τότε αυτή η ομάδα μπορεί να στραφεί εναντίον μας διεκδικώντας αποζημίωση», αναφέρθηκε, επίσης, από την ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης