Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα φάουλ του Λανουά διαδέχονται το ένα το άλλο!

Τα φάουλ του Λανουά διαδέχονται το ένα το άλλο!
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 22:36

Κάπου χάθηκε ο Λανουά σχετικά με τους ορισμούς του. Κάπου προβληματίζει ο Γάλλος με τις επιλογές του και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Είχαν που είχαν θέματα οι ορισμοί του ήρθε κι έδεσε η «φανερή απόκρυψη» του Πουλικίδη επειδή φώναξε η ΑΕΚ!

Αυτά που κάνει ο Λανουά δεν τα κάνουν στην UEFA. Αν ένας διαιτητής πάει καλά, τότε παίρνει ορισμούς, όμως ο αρχιδιαιτητής έκανε την εξαίρεση.

Η ΑΕΚ ζήτησε δυο πέναλτι από το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Παναιτωλικό. Εβγαλε ανακοίνωση, πήγε και ο Ηλιόπουλος στον Γκαγκάτση, όμως ο Λανουά στην τηλεκριτική του παραδέχθηκε ότι η ΑΕΚ δεν έχει δίκιο. Παράλληλα, στην εκπαιδευτική τηλεδιάσκεψη των διαιτητών, πριν από 10 μέρες, έπλεξε και το εγκώμιο του Πουλικίδη («μπράβο Κώστα», του είπε). Κι όμως, ο Λανουά τον όρισε μόνο τέταρτο διαιτητή (στο Αρης-Καλλιθέα) στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, ενώ κανονικά έπρεπε να πάρει σερί ορισμό ως διαιτητής.

Τι θέλει να μας πει ο Λανουά; Είναι ή δεν είναι αρχιδιαιτητής; Πως προστατεύει τους διαιτητές μόνο με το «μπλα μπλα»;

Όμως, ο Λανουά δεν έκανε μόνο αυτά. Εχουμε και λέμε:

1) Εκανε προκλητικές επιλογές διαιτητών σε αγώνες του Ολυμπιακού: Οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Ευαγγέλου (Αθηνών) και Τζήλος (Λάρισας) είναι διαιτητές, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αδικήσει τον Ολυμπιακό, όμως ο Λανουά τους όρισε για να μας πει τι; Εφόσον τους όρισε και έκαναν λάθη γιατί δεν τους τιμώρησε επειδή έκαναν λάθη και δεν είναι σωστό να αδικούν την ίδια ομάδα;

2) Ρέφερι και βοηθοί που έχουν μπει 2 και 3 φορές σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και αυτό είναι υπερβολικό για οκτώ αγωνιστικές που έχει κάνει ορισμούς: Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) έχει οριστεί δυο φορές σε αγώνες της ΑΕΚ, όσες και ο Παπαδόπουλος (τη μια ως τέταρτος), ενώ ο Κατσικογιάννης έχει μπει δυο φορές τέταρτος και μια AVAR, όπως και ο Τσιμεντερίδης (Κοζάνης) δυο φορές ως τέταρτος! Ο Τζήλος, ο οποίος θα σφυρίξει ΟΦΗ-Παναθηναϊκός ήταν και VAR στο ΠΑΟ-Λεβαδειακός, στο Ηράκλειο τέταρτος θα είναι ο Τσέτσιλας που σφύριξε το προαναφερόμενο παιχνίδι! Δεύτερη φορά μπαίνει και ο Βεργέτης, VAR στο προαναφερόμενο ματς που ήταν τέταρτος στο Καλλιθέα-Παναθηναϊκός.

Ο βοηθός Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) ορίστηκε σε τέσσερις (!) αγώνες της ΑΕΚ, οι Φωτόπουλος (Αθηνών), Πετρόπουλος (Αρκαδίας) από δυο φορές, όσες και ο Γκάγκας (Λάρισας) ως παρατηρητής! Ο βοηθός Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) επιλέχθηκε σε τρεις αγώνες του Παναθηναϊκού, ο Φωτόπουλος σε δυο, ενώ ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) μπήκε σε δυο ως τέταρτος. Ο Βεργέτης (Αρκαδίας) σφύριξε δυο αγώνες του ΠΑΟΚ, ο Ευαγγέλου ήταν VAR σε δυο, όσες και ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων), ενώ σε δυο παιχνίδια του ορίστηκαν και οι βοηθοί Νιδριώτης (Αθηνών), Νικολακάκης (Λασιθίου) και Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Ο Ευθυμιάδης μπήκε δυο φορές παρατηρητής και τις δυο στον ΠΑΟΚ.

-Οσο για την ατιμωρησία; Ενώ σχεδίαζαν να πιστοποιήσουν στο τέλος Αυγούστου διαιτητές για το VAR, προκειμένου να μπαίνουν τέταρτοι, αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα και μάλιστα «μια και έξω». Αρα, ο Γάλλος δεν ήθελε να έχει περισσότερες επιλογές.

Σε όλα αυτά προσθέστε και το εξής: Σε δυο αγώνες με ξένους διαιτητές οι ρέφερι έκαναν λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού. Ο Ιταλός Παϊρέτο στο παιχνίδι με τον Αρη, ενώ ο Γερμανός Ζίμπερτ έπρεπε να αποβάλει τον Τσέριν και τον Μλαντένοβιτς στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0. Οι υπόλοιποι τα πήγαν καλά.

Διαβάστε επίσης