Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Εξαφανισμένοι από την Ευρώπη οι διεθνείς ρέφερι

Εξαφανισμένοι από την Ευρώπη οι διεθνείς ρέφερι
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 - 21:27

Αν έχετε προσέξει οι διεθνείς διαιτητές σταμάτησαν να έχουν απαιτήσεις για να σφυρίξουν ντέρμπι. Αλλωστε, γνωρίζουν ότι ο Λανουά ήρθε με τη συμφωνία να φέρνει ξένους διαιτητές για τα δύσκολα παιχνίδια, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι και η UEFA θεωρεί χαμηλού επιπέδου τους Ελληνες ρέφερι. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με την καχυποψία καθώς δρούσε το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο...

Λάβετε υπόψη ότι έχει χαθεί και μια θέση διεθνή διαιτητή για την επόμενη σεζόν που από το 2025 θα είναι έξι αντί για επτά. Άλλη μια επιβεβαίωση του χαμηλού επιπέδου.

Πότε ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) δεν μπορούσε να περάσει τα αγωνιστικά τεστ (όπως και σήμερα δεν εμφανίστηκε στη... δεύτερη ευκαιρία αυτών της SL και είναι ο μόνος που δεν τα έχει περάσει), πότε ο Βεργέτης (Αρκαδίας) κοβόταν στις γραπτές εξετάσεις, δεν θέλει και πολύ να σου βγει το όνομα. Ολοι οι διεθνείς παίρνουν κάποιους μικρής σημασίας ορισμούς στο Europa ή στο Conference.

Η UEFA δεν... βλέπει τους διεθνείς διαιτητές και μια απόδειξη είναι ότι κανείς δεν ορίστηκε σε κάποιο παιχνίδι του Nations League, αν και έγιναν δυο αγωνιστικές, ούτε καν σε παιχνίδι μεταξύ Εθνικών ομάδων Ελπίδων. Σε αυτά τα ματς η UEFA προσέχει επειδή έχει να κάνει με ομοσπονδίες! Ορίστηκαν διαιτητές από χαμηλότερου επιπέδου πρωταθλήματα αλλά όχι κάποιος εκ των Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών), Παπαδόπουλου (Μακεδονίας), Φωτιά (Πέλλας). Εδώ ταιριάζει και το «πού πας ρε Καραμήτρο;».

Για να καταλάβετε τι γίνεται δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Στα σημερινά (13/10) παιχνίδια του Nations League ορίστηκε διαιτητής από τη Γεωργία, τη Ρουμανία μέχρι και από τη Μάλτα! Στα αυριανά (14/10) ορίστηκαν ρέφερι από τη Νορβηγία, την Σλοβενία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Σλοβακία και από την Αλβανία. Στα παιχνίδια της Τρίτης (15/10) επιλέχθηκαν διαιτητές από Τουρκία και Πολωνία.

Χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις για το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών;

Κύριε Λανουά, κάντε κάτι. Αργήσατε!

Διαβάστε επίσης