Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Του πάει το Λονδίνο! (videos)

Του πάει το Λονδίνο! (videos)
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 - 18:15
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σε μια από τις μεγαλύτερες βραδιές της ιστορίας της η εθνική Ελλάδος νίκησε την Αγγλία 2-1, με ήρωα τον Παυλίδη, μέσα στο Γουέμπλεϊ για το Nations League, με τους διεθνείς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να συγκλονίζουν ολόκληρη τη χώρα, αφιερώνοντας το θρίαμβο στον Τζορτζ Μπάλντοκ!

Πρόκειται για μία ιστορική νίκη για την «γαλανόλευκη», όπως ιστορική νίκη αποτελεί και τον Γιώργο Μασούρα, όπου για ένα ακόμα ματς απέδειξε ότι όταν παίζει στο Λονδίνο φεύγει νικητής.

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής εξτρέμ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μία καλή φάση και θα την ολοκλήρωνε ιδανικά, αν μετρούσε το γκολ. Στο 59' ο Παυλίδης πήρε την μπάλα σε θέση οφσάιντ, έστρωσε στον «Μάσου», ο οποίος σκόραρε, αλλά σωστά δεν μέτρησε το τέρμα, αλλά παρόλα αυτά η πολύτιμη νίκη.

0 30χρονος εξτρέμ είχε φύγει νικητής με τον Θρύλο άλλες δύο φορές. Η μία έδωσε πρόκριση στους «16» του Europa League και μία ένα ακόμα διπλό των Πειραιωτών στο Emirates, ενώ υπάρχει και ήττα από την Τότεναμ, όπου είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση.

Την ίδια σεζόν (2019/20) αλλά για την νοκ-άουτ φάση του Europa League οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ. Ηταν το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου του 2020 όπου και γράφτηκε μία «χρυσή σελίδα» στα κιτάπια του club, Στο 119' και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του έξτρα χρόνου ο Μασούρας σέντραρε από τα δεξιά και ο Ελ Αραμπί «πετάχτηκε» για το 1-2, αποτέλεσμα που έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Έλληνας εξτρέμ είχε (και) δοκάρι με εξαιρετικό πλασέ στο 108', ενώ στο 104' «έφτιαξε» την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γκασπάρ.

=

Περίπου 13 μήνες μετά οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με την Αρσεναλ, εκ νέου στα νοκ-άουτ του Europa. Είχαν ηττηθεί 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στη ρεβάνς επικράτησαν με 0-1. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Ελ Αραμπί στο 51', ο Μασούρας έπαιξε κάθετα για τον Μαροκινό που πάτησε στα καρέ του Λένο και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Διαβάστε επίσης