Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Το προφίλ των πέντε «επαγγελματιών» του Θρύλου!

Το προφίλ των πέντε «επαγγελματιών» του Θρύλου!
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 19:30

Πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας κάτω των 19 ετών του Ολυμπιακού υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση ακαδημίας του πειραϊκού συλλόγου. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Έξαρχο (2/6/2005, τερματοφύλακας), τον Βασίλη Καρκατσάλη (10/4/2007, αμυντικός), τον Ουκρανό Κωνσταντίνο Πλις (1/5/2007, μέσος), τον Πασχάλη Τουφάκη (12/9/2006, μέσος) και τον Αλέξανδρο Τζαμαλή (20/6/2007, επιθετικός).

Παιδιά που διακρίθηκαν με την ομάδα Εφήβων του θρύλου, η οποία έφτασε πέρυσι μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος (ήττα από τον ΠΑΟΚ), ενώ έχουν πολλές σπουδαίες παραστάσεις το προηγούμενο διάστημα.

Την περσινή σεζόν «σάρωσε» με την Κ17 του Ολυμπιακού, ο Αλέξανδρος Τζαμαλής. Αποτέλεσε το πρώτο «κανόνι» της ομάδας του Πειραιά, με 16 τέρματα στην κανονική διάρκεια ενώ πέτυχε γκολ και στη διαδικασία του final 4, στο «αιώνιο» ντέρμπι. Η ομάδα του λιμανιού έκανε δικό της τον Τζαμαλή, όταν έμεινε ελεύθερος από τους μικρούς του Αστέρα Τρίπολης και συνεχίζει τώρα να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στην Σούπερ Λιγκ της Κ19. Εφέτος είχε ήδη μια συμμετοχή, στο 6-0 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, σε 17 λεπτά και συνεχώς βελτιώνεται και αναζητάει τέρματα και σε υψηλότερο επίπεδο.

Επίσης, ένα από τα παιδιά που στον Πειραιά πιστεύουν σε μεγάλο βαθμό, είναι ο 17χρονος Βασίλης Καρκατσάλης. Πολλά χρόνια μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας, έπιασε λιμάνι από τη Σχολή Αλιμού και εφέτος είναι ψηλά στις επιλογές του Ρομάν Πιτό, αφού κάτω από τις οδηγίες του Γάλλου προπονητή έχει «μετρήσει» πέντε αγώνες και 252 αγωνιστικά λεπτά.

Επιπροσθέτως, ο παίκτης που έχει κερδίσει το στοίχημα για μια θέση και στην Κ19, είναι ο Ουκρανός χαφ, Κωνσταντίνος Πλις. Ως τώρα, τον είδαμε σε μια αναμέτρηση, αυτή όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο. Έπαιξε για περίπου ένα τέταρτο.

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στον γκολκίπερ Αλέξανδρο Έξαρχο και στον Πασχάλη Τουφάκη. Αναφερόμαστε αρχικά στον νεαρό τερματοφύλακα που από τις Ακαδημίες του Αθλητικού όμιλου Ηλιούπολης Χαραυγιακού βρέθηκε στον Ολυμπιακό που έχει κληθεί και στην Εθνική Ομάδα Παίδων (U17) για προπονήσεις. Πέρυσι είχε «μετρήσει» εννέα συμμετοχές με την Κ19 στο πρωτάθλημα.

Μέλος της ομάδας του Πειραιά και ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής Πασχάλης Τουφάκης που προέρχεται από την Ένωση Ανθείας Αρίστηνου Έβρου. Aπό την Αλεξανδρούπολη έπιασε λιμάνι και ήταν μεταξύ των παικτών που κατέκτησαν το Youth League. Φέτος έχει πέντε συμμετοχές με την ομάδα Νέων του θρύλου, με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Διαβάστε επίσης