Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Όταν η ελίτ του ποδοσφαίρου σε υμνεί...

Όταν η ελίτ του ποδοσφαίρου σε υμνεί...
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 19:02
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Όσο και αν προσπαθούν να μειώσουν την επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League, θα τους έρχονται οι απαντήσεις καθημερινά και θα τους αποστομώνουν. Κι αυτές οι απαντήσεις δεν έρχονται μόνο εντός συνόρων, αλλά από παντού, κι όταν λέμε από παντού το εννοούμε.

O Θρύλος είναι ο ΠΡΕΣΒΗΣ της Ελλάδας στην Ευρώπη και όχι μόνο που κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα, που σηκώνουν ευρωπαϊκό τρόπαιο στον «βασιλιά» των σπορ, το ποδόσφαιρο και αυτό έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με αυτή την ιστορική στιγμή να «παίζει» ακόμα και στο συνέδριο της ECA, με τους Αλεξάντερ Τσέφεριν (πρόεδρος UEFA) και Νασέρ Αλ Κελαϊφί (πρόεδρος της ECA και ιδιοκτήτης Παρί Σεν Ζερμέν) κι άλλους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου να το αναδεικνύουν με τις δηλώσεις τους και να συγχαίρουν τους εκπρόσωπους της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Τα λόγια του προέδρου της UEFA και του ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ορισμένοι ότι ακόμη δεν έχουμε εκτιμήσει σωστά το μεγέθος αυτής της επιτυχίας και μας το υπενθυμίζουν με τα λεγόμενα τους.

«Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, κατέκτησε δύο τίτλους πέρυσι, αφού ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και στους νέους. Και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Αταλάντα και ο Ολυμπιακός είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι ακόμα και μικρότερα κλαμπ μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Τσέφεριν.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η Ελλάδα κέρδισε το Euro 2004, ήμουν στο γήπεδο και οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι. Και φυσικά πέρσι όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το UEFA Conference League και η πόλη τρελάθηκε. Είναι τόσο μεγάλο προνόμιο για εμάς να στεκόμαστε εδώ στην Αθήνα», ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη της Παρί και πρόεδρου της ECA.

Ουσιαστικά o Oλυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ειδικά με το Ευρωπαϊκό, αλλάζει κεφάλαιο. Αλλάζει σκέψη, νοοτροπία. Το brand της Θρύλου ταξιδεύει παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ακόμα και οι ηγέτες της παγκόσμιας ελίτ του ποδοσφαίρου μιλούν ακόμα και τώρα για τον Άθλο του μεγαλύτερου πολυαθλητικού Συλλόγου. Τον βάζουν στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη για τα καλά και η συμμετοχή στο συνέδριο της ECA, δεν είναι καθόλου τυχαία και τα καλύτερα και σπουδαιότερα είναι μπροστά.

Για το κλείσιμο, ας θυμηθούμε το σύνθημα που είναι «χαραγμένο» στο μυαλό μας από την θρυλική βραδιά της 29ης Μαϊου:

Διαβάστε επίσης