Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Σιλά-Γιουσούφ: Τα «διαμάντια» του Θρύλου από την Αφρική

Σιλά-Γιουσούφ: Τα «διαμάντια» του Θρύλου από την Αφρική
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 12:54

Η Κ19 του Θρύλου συνεχώς θέλει να βελτιώνεται και παρουσίασε δύο μεταγραφές αλλά και πέντε Έλληνες που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο! Σε ό,τι αφορά τα δύο νέα αποκτήματα, αναφερόμαστε στα δύο «διαμάντια» από την Αφρική, τον Λαμίν Σιλά και τον Αμπντουλατίφ Ταϊγέ Γιουσούφ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε μόλις την Πέμπτη τον Λαμίν Σιλά, με τον 19χρονο Γκαμπονέζο επιθετικό, να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο. Τρεις μέρες μετά, ο νεαρός Αφρικανός έμελλε να κρίνει το ντέρμπι Κ19 απέναντι στον Παναθηναϊκό σημειώνοντας το γκολ της νίκης των «ερυθρόλευκων» με 2-1 στις καθυστερήσεις. Η απόκτησή του έγινε μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου βρέθηκε για αρκετές ημέρες τον Αύγουστο. Παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ και η Λέστερ μπήκαν στη διεκδίκηση του ταλαντούχου στράικερ, ο παίκτης κατέληξε στην αγγλική ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη και από εκεί, για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Γεννημένος στις 6 Ιουνίου 2006, ο 18χρονος επιθετικός, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Γκάμπιας. Εξάλλου, πέρυσι προκάλεσε τεράστια αίσθηση με την παρουσία του στο εγχώριο πρωτάθλημα Ανδρών, καθώς με τη φανέλα της Steve Biko FC πέτυχε 14 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ Γκάμπιας, έχοντας επιπλέον και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του.

Επίσης, ο 18χρονος Ταϊγέ Γιουσούφ είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Πρόκειται για έναν υψηλόσωμο winger από τη Νιγηρία που παίζει εύκολα και ως σέντερ φορ και έχει ήδη στα πόδια του πάνω από 40 αγώνες επαγγελματικού επιπέδου στην πατρίδα του. Στα 16 του ήταν βασικός σε ομάδα Β΄ κατηγορίας (Crown FC), ενώ από τα 17 έως τα 18 πήρε 33 ματς στην Α΄ κατηγορία με την Gombe United. ποτέλεσε του Ζοζέ Ανιγκό το καλοκαίρι, ήρθε στο Ρέντη μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του και τελικά έμεινε μόνο αυτός.

Διαβάστε επίσης