Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Λανουά έδωσε δικαιώματα με τους Ελληνες διαιτητές

Ο Λανουά έδωσε δικαιώματα με τους Ελληνες διαιτητές
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024 - 22:53

Τι θα πει ο Λανουά κάνει «πειράματα»; Γιατί να τα κάνει στον Ολυμπιακό; Είναι δυνατόν να ορίζει σε αγώνες του ρέφερι που προκάλεσαν στο παρελθόν με λάθη σε βάρος του, να κάνουν ξανά λάθη και να μην τους στέλνει σπίτι τους; Που αλλού γίνονται αυτά; Η UEFA δεν χαρίζεται σε διαιτητές που αδικούν συνέχεια τις ίδιες ομάδες.

Κι όμως, Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Ευαγγέλου (Αθηνών) και Τζήλος (Λάρισας) σφύριξαν αγώνες του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην επηρέασαν αποτελέσματα (ο Παπαδόπουλος στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-2, ο Ευαγγέλου στον αγώνα Ολυμπιακός-Καλλιθέα 2-1 και ο Τζήλος στο Λαμία-Ολυμπιακός 0-3), όμως τον αδίκησαν και ο Λανουά δεν τους τιμώρησε ώστε να τους στείλει μήνυμα ότι κάτι άλλαξε. Οσοι ξέρουν έδωσαν την ερμηνεία ότι έκαναν επίδειξη δύναμης.

Δηλαδή, θα έχουμε τα ίδια με τα περσινά; Θα τους βάλει και πάλι μέχρι να κάνουν «μπλόκο» στον Ολυμπιακό; Αν ο Λανουά δεν ξέρει, οφείλει να μάθει. Ας ρωτήσει, ας δει βίντεο με προηγούμενους αγώνες τους, αγώνες του Ολυμπιακού.

Όμως, ο Γάλλος δίνει δικαιώματα αν κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους (Μάνταλο, Μπένετ, Φρόιντφελντ) και εκτός από τα φάλτσα των Ελλήνων (σε αυτά προσθέστε και των Βεργέτη, Παπαπέτρου στους αγώνες με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο), μιας και μιλήσαμε για «μπλόκα» κάτι τέτοιο ήταν η διαιτησία του Ιταλού Παϊρέτο στο παιχνίδι με τον Αρη. Το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι η επιβεβαίωση ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Ο Λανουά οφείλει η διαιτησία να εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους, θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Ορισμός σημαίνει ευθύνη και όχι να βλέπει τα πράγματα αφ' υψηλού. Για αυτό και όφειλε να πάρει μέτρα και δεν είναι δικαιολογία ότι οι διαιτητές είναι λίγοι. Ας ανεβάσει από την δεύτερη κατηγορία, όμως ακόμη και σε αυτό αντέγραψε τη λίστα του Μάνταλου και θέλει να προωθήσει τους ίδιους με τον πρώην που θα τον κρατούσαν αν ήταν πετυχημένος. Με αυτά που κάνει εκθέτει και την UEFA.

Διαβάστε επίσης

Για δες ποιος μιλάει: Ο Παναθηναϊκός!

Για δες ποιος μιλάει: Ο Παναθηναϊκός!

Ευνοήθηκε στις 4 από τις 7 αγωνιστικές από τους Ευαγγέλου, Κατσικογιάννη, Φωτιά, Μπουξμπάουμ, ενώ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έπρεπε να αποβληθούν οι Τσέριν, Μλαντένοβιτς