Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Έσε-Μουζακίτης: Oι... μετρονόμοι του Θρύλου με άριστα το 20!

Έσε-Μουζακίτης: Oι... μετρονόμοι του Θρύλου με άριστα το 20!
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024 - 23:30
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η απόλυτη απόδειξη ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα… νιάτα αποτελούν παίκτες πρώτης ομάδας έτοιμοι να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να κάνουν τη διαφορά. Αυτό συμβαίνει στα τελευταία δύο πιο δυνατά ματς του Ολυμπιακού στην φετινή σεζόν κόντρα σε Μπράγκα (3-0) και Παναθηναϊκό (0-0), με το νέο δίδυμο Έσε-Μουζακίτης που «κούμπωσε» ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός έψαχνε από την αρχή της σεζόν τον παρτενέρ του Αργεντινού και οι συγκυρίες έφεραν τον 17χρονο πρωταθλητή Ευρώπης, στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων».

Ο Σαντιάγκο Έσε, δεν… κουνιέται από την ενδεκάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ήδη φέτος έχει γεμάτες συμμετοχές, με εξαίρεση τον αγώνα με την Καλλιθέα, όπου τραυματίστηκε με το «καλημέρα» του δευτέρου 45λεπτου, και αντικαταστάθηκε. Ο Έσε, είναι με διαφορά η «κολώνα» της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ήδη μέσα σε όλα τα παιχνίδια, έχει καταφέρει να «κολλήσει», με όλους. Ωστόσο, με τον «Μούζα» δείχνει να αποδίδει και να συνεργάζεται καλύτερα και έτσι «ομορφαίνουν» το παιχνίδι του Θρύλου.

Αμφότεροι, κάνουν την «βρώμικη» δουλειά που λέμε στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά το πρώτο προτέρημα τους είναι να μεταφέρουν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση με ακρίβεια και αμεσότητα, χωρίς πολλά τεχνάσματα.

Ο «Μέντι» έχει βρει τους… μετρονόμους του στην μεσαία γραμμή και έχει το κεφάλι του ήσυχο και παιχνίδι με παιχνίδι θα χτίσουν πολύ καλύτερη χημεία. Άλλωστε μιλάμε για δύο νεαρούς παίκτες που είναι κοντά στην ηλικία με 17,5 o ένας, 22,5 ο άλλος και σύμφωνα με τον μέσο όρο ηλικίας είναι κοντά στο 20, στη μεσαία γραμμή όταν παίζουν μαζί.

Αξίζει να δούμε ενδεικτικά τι έκαναν στα δύο τελευταία ματς του Θρύλου, όπου αποδείχτηκε ότι «κολλάνε» καλά και έχουν τεράστια επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας με την συνύπαρξη τους. Λίγα λάθη, μεγάλη επιρροή, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με λίγες λέξεις αυτά που κάνουν στο γήπεδο.

ΜΠΡΑΓΚΑ

ΕΣΕ: 90’, 68 ενέργειες με την μπάλα, 35/44 (80%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 2/10 κερδισμένες μονομαχίες, 4 κλεψίματα, 2 τάκλιν και φυσικά το γκολ για το 2-0 που ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για τον Ολυμπιακό.

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ: 90’, 50 ενέργειες με τη μπάλα, 35/39 (90%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 πάσα κλειδί, 3 κλεψίματα και 2 τάκλιν που σήκωσαν το Ναό στο… πόδι. Επίσης, είχε 3/3 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, κάτι που ζητά ο Μεντιλίμπαρ από τους χαφ του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΕΣΕ: 90’ 55 ενέργειες, 33/39 εύστοχες μεταβιβάσεις (85%), 2/5 μακρινές μεταβιβάσεις, 6/11 κερδισμένες μονομαχίες, 1 κλέψιμο, 2 τάκλιν.

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ: 86’ 49ενεργειες, 18/30 (60%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2 πάσες κλειδιά, 1 κλέψιμο, 4 τάκλιν, 2 κοψίματα, 4/7 κερδισμένες μονομαχίες.

Διαβάστε επίσης

Τα «μονά ζυγά» της ΑΕΚ

Τα «μονά ζυγά» της ΑΕΚ

Όταν είχε το πάνω χέρι στην ΕΠΟ έρχονταν ξένοι διαιτητές από το κάτω ράφι και δεν δημοσιοποιούνταν οι διάλογοι του VAR.