Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Μουζακίτης: Τα πεπραγμένα του στα πρώτα του ματς ως βασικός (photo)

Μουζακίτης: Τα πεπραγμένα του στα πρώτα του ματς ως βασικός (photo)
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024 - 10:08

Στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν τρεις νίκες απέναντι σε Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό για να μπει ξανά το τρένο στις ράγες.

Η σούμα έφερε δύο νίκες και μια ισοπαλία στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, μα κυρίως έφερε την επιστροφή στην ταυτότητα της ομάδας και κέρδη από τα «παιδιά» του Θρύλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μουζακίτης ίναι πλέον βασικός στο πλάνο του προπονητή του, παίζει με άνεση έμπειρου παίκτη, κάνει το απλό να μοιάζει δύσκολο.

Στα τρία ματς που έπαιξε ως βασικός είχε 266 λεπτά συμμετοχής, 1 ασίστ και συνολικά 123 πάσες, με 83% πετυχημένες μεταβιβάσεις. Οι πέντε πάσες ήταν «κλειδί» για την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ενώ είχε επίσης 10/18 πετυχημένες μακρινές μπαλιές.

Εκτός από το επιθετικό κομμάτι, βοήθησε πολύ και στον αμυντικό τομέα. Έκανε 8 τάκλιν, είχε πέντε κοψίματα και «καθάρισε» 6 φάσεις και είχε 8/18 κερδισμένες μονομαχίες.

Εμφανίσεις που έκαναν Μέσα στο εξωτερικό που ασχολούνται με ταλέντα να αναφερθούν στον 17χρονο. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση της σελίδας «Football Talent Scout – Jacek Kulig» με 296.000 ακόλουθους, η οποία ανέφερε τα στατιστικά του Χρήστου Μουζακίτη στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό και πρόσθεσε: «17 ετών. Ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στο επαγγελματικό επίπεδο για το αστέρι του UEFA Youth League 23/24».

Διαβάστε επίσης