Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Tα «Λιοντάρια» του Ακαδημίας του Θρύλου δίνουν την... σπίθα για την συνέχεια! (videos)

Tα «Λιοντάρια» του Ακαδημίας του Θρύλου δίνουν την... σπίθα για την συνέχεια! (videos)
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024 - 15:30
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δόξα στα παιδιά σου, Ολυμπιακέ! Αυτό έρχεται στο μυαλό κάθε οπαδού μετά το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Παρά την «λευκή» ισοπαλία, ο Θρύλος είχε πρωταγωνιστές τρία παιδιά της ακαδημίας του. Τον 21χρονο Κωνσταντίνο Τζολάκη και τους 17ρονους, Χρήστο Μουζακίτη, Μπάμπη Κωστούλα, αλλά πρέπει να προσθέσουμε και τον πιο παλιό της παρέας τον Παναγιώτη Ρέτσο. Αν δεν είναι αυτό το μεγάλο κέρδος της δουλειάς και των χρημάτων που σπαταληθεί όλα αυτά τα χρόνια στη Ακαδημία επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη, τι άλλο μπορεί να είναι.

Ας ξεκινήσουμε από τα γκόλποστ. Ο Κωνσταντής Τζολάκης, μετά το… αθόρυβο και πολύτιμο ματς με την Μπράγκα, απέδειξε ξανά στο τρίτο του ντέρμπι «αιωνίων» στα γκολκπόστ του Θρύλου παρέχει ασφάλεια και ο Μεντιλίμπαρ έχει το κεφάλι του για αυτήν την θέση. Ήταν τρομερός στις τοποθετήσεις του, με εξαίρεση την στιγμή που προηγήθηκε της φάσης με τον Σπόραρ, που την διόρθωσε μόνος του με δύο σπουδαίες αποκρούσεις και αυτό πρόσφερε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην άμυνα. Ο νεαρός πορτιέρε έδειξε μέσα από μια δύσκολη φάση τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει, προσόν σπάνιο και πολύτιμο για τη συγκεκριμένη θέση!

Στη συνέχεια, τι να πούμε για τον Παναγιώτη Ρέτσο; Συνεχίζει στις υψηλές πτήσεις από την περσινή σεζόν και τον τελικό του Conference League. Eπέστρεψε πολύ δυναμικός μετά τον τραυματισμό του, δίνοντας πολλές λύσεις σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ο αρχηγός του Θρύλου στο ντέρμπι «αιωνίων» εξουδετέρωσε αρκετά σουτ και επιθέσεις των «πράσινων» και έβαζε το πόδι στη «φωτιά» που λέμε.

Όσο για τον Χρήστο Μουζακίτη, μέχρι να αρχίσει να βγάζει σημάδια κόπωσης, κάτι λογικό για έναν 17χρονο που παίζει τρία ματς σε μια εβδομάδα (266’), ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού και βασική αιτία που ο Μπακασέτας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο ματς, γιατί ένιωθε την ανάσα του όπου κι αν βρισκόταν. Έδωσε λύσεις ανασταλτικά, αλλά δημιούργησε για τους συμπαίκτες του, αλλά και για τον εαυτό του.

Τέλος, ο Μεντιλίμπαρ θέλησε να βάλει και δεύτερο 17χρονο στην ενδεκάδα στο ντέρμπι που «έκαιγε» και ο Μπάμπης Κωστούλας τον δικαίωσε και λίγο έλειψε να γίνει ήρωας των Πειραιωτών. Άλλαξε ο Ολυμπιακός με την παρουσία του, είχε περισσότερα τρεξίματα, ήταν πιο απειλητικός. Έχασε την ευκαιρία στο 84’ και έβγαλε μόνο του τον Μασούρα με τον Λοντίγκιν στο 90+2’. Δικαιούται περισσότερο χρόνο στο ροτέισον βλέποντας τους συμπαίκτες στην θέση του να είναι ανέτοιμοι.

Το γεγονός ότι διακριθέντες του Ολυμπιακού προέρχονται από τα «φυτώρια» του λέει πολλά και είναι σημαντικό να υπάρχουν παίκτες που ταυτίζονται από τα πρώτα βήματα της καριέρας τους με τον Σύλλογο και αυτά τα τέσσερα «λιοντάρια» το έχουν. Δείχνουν να αντέχουν την τεράστια πίεση και το βάρος της φανέλας και σίγουρα είναι οδηγός για την συνέχεια για την ομάδα που χτίζει ο Μεντιλίμπαρ.

Διαβάστε επίσης

To ΜEGA για το ντέρμπι «αιωνίων» (video)

To ΜEGA για το ντέρμπι «αιωνίων» (video)

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να μένει πίσω από την κορυφή, και τον Ολυμπιακό να πιάνει στη 2η θέση την ΑΕΚ και τον Άρη.