Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Οι χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, τα κέρδη και τα «μηνύματα» για τη συνέχεια...

Οι χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, τα κέρδη και τα «μηνύματα» για τη συνέχεια...
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024 - 00:09
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

O Oλυμπιακός ήταν καλύτερος, έχασε μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν του βγήκε και έχασε μεγάλη ευκαιρία να νικήσει τον «αιώνιο» αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό και να πάει στη διακοπή των εθνικών ομάδων όντας στην κορυφή της βαθμολογίας, με την καλύτερη ψυχολογία. Ας μην βιαστούμε να τα... βάψουμε μαύρα. Μία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό, ευρισκόμενο σε κρίση, με τον προπονητή του με το... 1,5 πόδι στην πόρτα της εξόδου, δεν αποτελεί... παράσημο, ούτε συμβιβασμός. Όλα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο, ειδικά στα ντέρμπι.

Πριν αρχίσουμε να αφορίζουμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, να στεκόμαστε μόνο στο τι δεν πήγε καλά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το εξής: Το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος, για να έρθει το 48ο στο λιμάνι και μία απώλεια δύο βαθμών, απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να... τελειώσει την προσπάθεια. Η οποία είναι ακόμη στην αρχή της και πρέπει ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες να αναθεωρήσουν ορισμένα πράγματα και να βελτιώσουν την εικόνα τους στα επόμενα παιχνίδια ματς που «καίνε».

Σίγουρα, έγιναν λάθη. Και από τον «Μέντι», στον πάγκο, χωρίς να γίνει πιο εκτεταμένο ροτέισον, αλλά και από τους παίκτες, εντός αγωνιστικού χώρου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν το ματς. Ωστόσο, η απώλεια δύο βαθμών, από μόνη της, δεν είναι αρκετή, για να φέρει ένα μίνι-προβληματισμό, που δεν ήρθε η νίκη σε άλλο ένα ντέρμπι «αιωνίων» εκτός έδρας.

Από την άλλη, υπήρξαν και θετικά στο αποψινό ντέρμπι για τον Ολυμπιακό. Είχε τις ευκαιρίες του και μάλιστα, μεγάλες, ενδεχομένως τις σπουδαιότερες για να φύγει νικητής. Εβγαλε μέταλλο και κουράγια, μόλις τρεις ημέρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπράγκα.

Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τους Νέους που έδειξαν ξανά, ότι είναι πραγματικά ώριμοι και έτοιμοι παίκτες. Ειδικότερα με τον Μπάμπη Κωστούλα, που μπήκε στην θέση του Ολιβέιρα στο δεύτερο μέρος και πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι «αιωνίων», κάνοντας αρκετά αισθητή την παρουσία του, από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης απέκτησαν μεγαλύτερη ταχύτητα στις κινήσεις τους και μάλιστα, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, στο 56', όταν η κεφαλιά του Ελ Κααμπί σταμάτησε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν, ενώ στο τέλος έβγαλε μία φοβερή πάσα στον Μασούρα, ο οποίος έχασε μία από τις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Επίσης, ο Χρήστος Μουζακίτης πρόσφερε πολλά για 85 λεπτά, όντας για τρίτο σερί ματς βασικός. Εβγαλε ένταση και πάθος, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και είχε και μία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

Κλείνοντας, ο τρίτος που έκανε παραπάνω... κλικ, ήταν ο Κωνσταντής Τζολάκης, ο οποίος έδειξε για ακόμα ένα ματς την κλάση του, κρατώντας το μηδέν, πραγματοποιώντας σημαντικές αποκρούσεις, με αποκορύφωμα την διπλή ευκαιρία του Σπόραρ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Διαβάστε επίσης