Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Καλύτερος, αλλά... άστοχος ο Θρύλος

Καλύτερος, αλλά... άστοχος ο Θρύλος
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 - 22:36

Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσει και να πάρει κάτι περισσότερο, από ένα τρίποντο, αλλά δεν το έκανε με σωστό τρόπο μένοντας στο 0-0. Επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να βγάλει περισσότερα τρεξίματα στο γήπεδο (!) λόγω κόπωσης ερυθρολεύκων, αλλά και… άνεσης, με την οποία αντιμετώπισαν το ματς, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχασαν ευκαιρίες και δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι περισσότερο από έναν βαθμό, στην κούρσα για το 48ο πρωτάθλημα. Μουζακίτης και Κωστούλας είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο τους ντέρμπι, έδωσαν φρεσκάδα και κέρδισαν πόντους.

Με συνταγή… Μπράγκα στο ντέρμπι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμπιστεύθηκε την ενδεκάδα που νίκησε με 3-0 την Μπράγκα στο Ναό, με μόλις μία διαφοροποίηση, τον Ολιβέιρα αντί του Τσικίνιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζολάκης ήταν στο τέρμα. Ο Κοστίνια δεξιά, ο Ορτέγκα αριστερά και οι Κάρμο-Ρέτσος στόπερ. Ο Έσε με τον Μουζακίτη ήταν στα χαφ, ενώ μπροστά τους, ελεύθερος ο Ολιβέιρα. Ο Ζέλσον άρχισε αριστερά, ο Ροντινέι δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Κααμπί..

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει την κατοχή και να κερδίσει χώρο στο γήπεδο με το καλημέρα του ματς, αλλά με μέτρο και χωρίς βιασύνη. Πολύ σίγουρος έδειχνε, στις πρώτες του μεταβιβάσεις, ο Ολιβέιρα αλλά όχι και οι Ρέτσος και Κάρμο, οι οποίοι είχαν μια-δυο αδράνειες, στο πρώτο 20λεπτο, που σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο. Πιο καλές στιγμές έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Ολυμπιακός έψαχνε και αυτός τρόπο για να γίνει περισσότερο επικίνδυνος με το πρέσινγκ. Μετά το πέρας του πρώτου ημίωρου οι Κυπελλούχοι Ευρώπης έδειχναν να πατούν καλύτερα στο ματς και είχαν δύο καλές στιγμές σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 33’ Ο Μουζακίτης εκτέλεσε το κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας, αλλά Ρέτσος και Ελ Κααμπί δεν βρήκαν χώρο για να κάνουν το σουτ. Στη συνέχεια, μετά το τρομερό λάθος του Λοντίγκιν που έστειλε τη μπάλα στον Ζέλσον, ο οποίος έδωσε αμέσως στον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός πέρασε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε και το πλασέ, αλλά ο Ίνγκασον απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή. Στο φινάλε, ο Τζολάκης έκανε μία άστοχη έξοδο, αλλά διόρθωσε το λάθος του, κρατώντας τον Ολυμπιακό, με δύο επεμβάσεις στα σουτ του Σπόραρ και έτσι το ημίχρονο έληξε δίχως τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Θρύλος μπήκε με μία αλλαγή στην επανάληψη με τον Κωστούλα να μπαίνει αντί του Ολιβέιρα, με στόχο να δώσει περισσότερη ένταση στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες έδωσαν «μάχες» στον χώρο του κέντρου και προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Δεν είχε απειληθεί στο πρώτο 20λεπτο του β’ μέρος ο Ολυμπιακός, είχε καλύτερες ευκαιρίες με Ζέλσον και Ελ Κααμπί και έδειχνε πιο δυνατός μεσοεπιθετικά με τον Κωστούλα αντί του Ολιβέιρα, ενώ στη συνέχεια που πέρασε στο ματς και ο Βέλντε, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν πιο κυνικοί, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έψαχναν το γκολ. Στο 71’, ο Θρύλος έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, με τους δύο Νέους του, να πρωταγωνιστούν στην φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν, ο Μουζακίτης έκανε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά στην περιοχή. Ο Λοντίγκιν απέκρουσε, χωρίς να διώξει, ο Ίνγκασον έκανε μία μικρή απομάκρυνση, με τον Κωστούλα να αστοχεί από κοντά, υπό την πίεση του Γέντβαϊ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ο Τζολάκης.Στο 90+1’, οι Πειραιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κωστούλας έβγαλε μία ωραία πάσα στον Μασούρα, αλλά ο διεθνής εξτρέμ δεν κατάφερε να κερδίσει σε θέση βολής τον Λοντίγκιν, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Τετέ, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (63’ Γκαρθία), Μουζακίτης (86’ Μασούρας), Έσε, Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Ροντινέι, Μαρτίνς (63’ Βέλντε), Ελ Κααμπί.

Διαβάστε επίσης