Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά με τους ξένους διαιτητές

Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά με τους ξένους διαιτητές
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 - 15:00

Από τη μια πλευρά οι Γερμανοί Στέγκεμαν και Οσμερς, οι οποίοι ήταν άψογοι στα ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0 και ΠΑΟΚ-Αρης 0-1, από την άλλη ο απαράδεκτος Παϊρέτο στο Αρης-Ολυμπιακός 2-0. Οι συγκρίσεις βγάζουν στη... σέντρα τον Στεφάν Λανουά σχετικά με τον πρόσφατο απολογισμό των διαιτησιών από τους ξένους ρέφερι στα ματς που επιλέχθηκαν.

Ευθύνη για την κακή διαιτησία του Ιταλού Παϊρέτο, με λάθη μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έχει και ο υπεύθυνος του VAR Πάολο Βαλέρι, όχι μόνο ο Λανουά. Όπως διέρρευσε και δεν διαψεύστηκε, αυτός μεσολάβησε για να έρθει ο συμπατριώτης του και δεν είναι δικαιολογία ότι αρχικά όρισαν τον Μαρέσκα που δεν μπορούσε να έρθει, όφειλαν να ξέρουν ότι ο Μαρέσκα είχε πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 1/10 έγινε γνωστό ότι τιμωρήθηκε με παύση ενός μήνα καθώς ήταν στο Κουβέιτ για τον αγώνα της Κουβέιτ SC με την Αλ Αραμπί, όπου είχε φραστικό επεισόδιο με έναν εκ των παικτών και συγκεκριμένα με τον Καλίντ Αλ Μαρσέντ, μέσο της Αλ Αραμπί, ο οποίος τον κατήγγειλε ότι τον απείλησε με την φράση «την επόμενη φορά θα σε σκοτώσω»,.

Ο Παϊρέτο ήρθε και ξεσήκωσε θόρυβο. Μέχρι και ο ίδιος παραδέχθηκε στον Καραπαπά ότι «ίσως να μην ήταν φάουλ» η φάση του Ντόη στον Μανού από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Αρη και ο Λανουά δεν μπήκε στον κόπο να τη σχολιάσει. Αν και ήταν και παρατηρητής διαιτησίας του Παϊρέτο.

Από πού και ως πού να επιλέξουν διαιτητή δεύτερης κατηγορίας της UEFA για το παιχνίδι Αρης-Ολυμπιακός; Γιατί ο Παϊρέτο να κάνει λάθη μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού; Ο Βαλέρι θεωρεί ότι μπήκαν σωστά οι γραμμές του VAR από τον Ζαμπαλά, στη φάση πριν από το δεύτερο γκολ, καθώς με γυμνό μάτι φαίνεται ότι ο Μορόν είναι οφσάιντ;

Γιατί κανείς δεν εξήγησε τα παραπάνω; Γιατί ο Παϊρέτο «έκλεψε» και από τα λεπτά των καθυστερήσεων, κρατώντας λιγότερες σε κάθε ημίχρονο;

Αντίθετα, τόσο ο Γερμανός Στέγκεμαν στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0 όσο και ο συμπατριώτης του, ο Οσμερς στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-Αρης 0-1 πέρασαν απαρατήρητοι. Όπως πρέπει να γίνεται με τους ξένους διαιτητές και το ίδιο συνέβη και με τον ελίτ Βίντσιτς καθώς ο Σλοβένος ήταν άψογος στον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0. Παράλληλα, οι δυο Γερμανοί επιβεβαίωσαν και γιατί πρέπει να έρχονται καλοί ξένοι διαιτητές, προκειμένου να μη δημιουργούνται εντάσεις από αδικίες.

Ο Λανουά είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Ιταλό αρχιδιαιτητή της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι. Δεν χρειάζεται να μας τον παρουσιάζουν ως «μπαμπούλα» για να δικαιολογούν τυχόν διαιτητικά λάθη και δικές τους αστοχίες. Είναι ένας ακόμη λόγος που ο Γάλλος πρέπει να είναι προσεκτικός, ώστε να μην τον εκθέτει.

Για να δούμε τον Γερμανό Ζίμπερτ στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης