Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η «ακτινογραφία» του Ζίμπερτ

 Η «ακτινογραφία» του Ζίμπερτ
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 - 14:30

Ένας ακόμη Γερμανός έρχεται για να σφυρίξει ντέρμπι. Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο Στέγκεμαν στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0 και τον Οσμερς στο ΠΑΟΚ-Αρης 0-1, οι οποίοι είναι ρέφερι πρώτης κατηγορίας και πέρασαν απαρατήρητοι.

Ο Ζίμπερτ είναι ρέφερι της ελίτ κατηγορίας και ο 40χρονος Γερμανός ρέφερι θα σφυρίξει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Είχε ξεσηκώσει διαμαρτυρίες λόγω των λαθών κατά του Ολυμπιακού στο εντός έδρας (1-3) παιχνίδι του με την Αρσεναλ, στις 11 Μαρτίου 2021, για τους «16» του Europa League.

Σα να μην έφτανε που έδινε με το παραμικρό φάουλ στους φιλοξενούμενους, γενικά το... σπρώξιμο στους «κανονιέρηδες» πήγε σύννεφο, με αποκορύφωμα ότι το δεύτερο γκολ ήταν δώρο. Ο Ζίμπερτ δεν ντράπηκε και έτρεξε στη σέντρα, αν και ξεκάθαρα ο σκόρερ Γκάμπριελ με τον αγκώνα του έκανε επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η φάση (79') εξετάστηκε από το VAR, όπου ήταν οι Γερμανοί Φριτζ και Στέγκεμαν, όμως μέτρησαν ένα γκολ που έβγαζε μάτια ότι ήταν αντικανονικό. Στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως και οι φίλαθλοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως μέτρησε αυτό το γκολ.

Ο Ζίμπερτ είναι από το Βερολίνο, γεννήθηκε στις 4 Μάϊου 1984, έγινε διεθνής το 2015. Συνολικά στη Μπουντεσλίγκα, όπου ανέβηκε το 2012 διαιτήτευσε 172 ματς, στα οποία έβγαλε 672 κίτρινες κάρτες, έκανε δέκα αποβολές με δεύτερη κίτρινη και δέκα με κόκκινη. Γενικά, δεν βγάζει εύκολα κάρτες.

Επίσης, στις 23 Απριλίου 2023 είχε διαιτητεύσει ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο Ζίμπερτ, στο 90+11', έπρεπε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κουρμπέλη γιατί έπαιξε σκόπιμα την μπάλα και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση του ΠΑΟΚ, στην συνέχεια διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Αουγκούστο και σωστά του υπέδειξε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Την τρέχουσα σεζόν ο Ζίμπερτ σφύριξε τρία παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα: Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 2-3 στις 25/8, Φράιμπουργκ-Μπόχουμ 2-1 στις 14/9 και Λειψία-Αουγκσμπουργκ 4-0 στις 28/9, δίνοντας πέναλτι υπέρ των Βόλφσμπουργκ και Αουγκσμπουργκ! Αξιο αναφοράς και ότι την 1η αγωνιστική του Champions League διαιτήτευσε Παρί Σεν Ζερμέν-Χιρόνα 1-0.

Ακόμη, στις 27 Οκτωβρίου 2020, ο Ζίμπερτ σφύριξε Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 για τους ομίλους του Champions League.

Διαβάστε επίσης