Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ! (videos)

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ! (videos)
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024 - 21:35

Αυτός είναι ο Θρύλος! Αυτός είναι ο Κυπελλούχος Ευρώπης! Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» την Μπράγκα στην «λάβα» του «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε σεφτέ στη League Phase του Europa League, επικρατώντας με 3-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον killer Ελ Κααμπί που πέτυχε δύο γκολ. Τρομερή εμφάνιση από τον Ροντινέι που αγωνίστηκε ως εξτρέμ και μοίρασε δύο ασίστ, ενώ εξαιρετικός ο Έσε, ο οποίος πέτυχε το 2-0. Συγκλονιστικός στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ο 17χρονος Μουζακίτης.

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν οι Κυπελλούχοι Ευρώπης, οι οποίοι έβγαλαν εκ νέου αντίδραση δείχνοντας πως σιγά-σιγά επιστρέφουν στα περσινά καλά στάνταρ. Πλέον οι «πολεμιστές» του Μεντιλίμπαρ επικεντρώνονται στο ντέρμπι «αιωνίων» (6/10, 20:30) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Με Μουζακίτη και Ροντινέι εξτρέμ στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στο Ναό

Στην πρώτη εντός έδρας ευρωπαϊκή «μάχη» για τη σεζόν 2024-25, κόντρα στην πορτογαλική ομάδα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «κατέβασε» τον Θρύλο με τους Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Εσε, Μουζακίτη και Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή, τους Ροντινέι (δεξιά) και Ζέλσον (αριστερά) στα «φτερά» και τον Ελ Κααμπί στην επίθεση.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρελή διάθεση να κυριαρχήσει και να βρει το γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού. Οι Πειραιώτες στον πρώτο ημίχρονο θύμισε τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ που όλοι γουστάραμε και κατέκτησε το Conference League. Δηλαδή, υψηλή πίεση στην πρώτη πάσα και άμεση κυκλοφορία και εκδήλωση επίθεσης. Στο 4’, ο Ζέλσον έβγαλε σε θέση βολής τον Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στη συνέχεια, Ροντινέι και Έσε απείλησαν, αλλά ο Ματέους ήταν εκεί και έδινε την λύση για την Μπράγκα. Η πιο σημαντική φάση της ομάδας του Καρβαλιάλ ήταν στο 36’, όταν ο Ρικάρντο Όρτα αμαρκάριστος πλάσαρε, αλλά ο Τζολάκης του είπε «όχι». Με την συμπλήρωση των 45’, ο κορυφαίος σκόρερ του Θρύλου, Αγιούμπ Ελ Κααμπί έδωσε τη λύση σκοράροντας για το 1-0, μετά από πάσα του Ζέλσον, στέλνοντας τον Θρύλο στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλος με στόχο να καθαρίσει το ματς όσο πιο γρήγορο γινόταν και το κατάφερε στο πρώτο μόλις τέταρτο με τους Ελ Κααμπί και Έσε. Στο 53’, ο Ροντινέι έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πατώντας περιοχή πάτησε στον Έσε που ερχόταν από πίσω και εκείνος πλάσαρε ιδανικά στην δεξιά πλευρά της εστίας του Ματέους για το 2-0. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του δεύτερου γκολ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και τρίτο τέρμα στο 59’, με τον συνήθη ύποπτο, Αγιούμπ Ελ Κααμπί. O Mαροκινός φορ πίεσε ψηλά και ανάγκασε τον Ματέους να κάνει κακό διώξιμο, εκεί έγινε κάτοχος της μπάλας ο Γουίλιαν, ο οποίος μοίρασε στον Ροντινέι και εκείνος τροφοδότητσε τον μεγάλο Αγιούμπ, ο οποίος έκανε το 3-0 μετατρέποντας σε θρίαμβο το ματς και κλειδώνοντας ουσιαστικά τη πρώτη νίκη του Θρύλου στο Europa League. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες έριξαν το τέμπο και διαχειρίστηκαν υπέροχα το σπουδαίο προβάδισμα τους, έχοντας το μυαλό τους και στο κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων» με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και πήραν την πρώτη τους νίκη στο Europa League!

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο, Ζέλσον, Ροντινέι, Ελ Κααμπί.

Mπράγκα (Καρβαλιάλ): Ματέους – Φερέιρα, Νιακατέ, Μπι, Μαρίν – Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα, Μπρούμα – Ρικάνρτο Όρτα, Μαρτίνες, Φερνάντες

Διαβάστε επίσης