Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Κρύβουν τις ευθύνες για το σοκ με τους διεθνείς

Κρύβουν τις ευθύνες για το σοκ με τους διεθνείς
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024 - 23:24

Η ανακοίνωση των ονομάτων των διεθνών διαιτητών προκάλεσε ένα σοκ. Στη λίστα περιλαμβάνονταν, όπως αναμενόταν, τα ονόματα των Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου), Παπαπέτρου (Αθηνών), Παπαδόπουλου (Μακεδονίας), Φωτιά (Πέλλας), Βεργέτη (Αρκαδίας), ενώ για νέος διεθνής προτάθηκε ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής). Μπράβο, για το αυτονόητο, που τα ανακοίνωσαν, όμως υπάρχει πρόβλημα.

Οι κενές θέσεις ήταν δυο λόγω της καρατόμησης των Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας), Μανούχου (Αργολίδας)! Όμως, νέος διεθνείς δηλώθηκε μόνο ο Τσακαλίδης.

Η UEFA έκοψε την έβδομη θέση, άρα υπάρχει πρόβλημα, παρόλα αυτά αμολάνε αετό! Ζητούνται ευθύνες. Μέχρι τώρα έχουν διαρρεύσει αστείες δικαιολογίες, ουσιαστικά κρύβουν τις ευθύνες για την κατάντια και για το χαμηλό επίπεδο των ρέφερι.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ευθύνη δεν φαίνεται να ανήκει στον Λανουά, όμως αυτόν βάζουν μπροστά, ενώ τα δυο προηγούμενα χρόνια υπεύθυνος εκπαίδευσης ήταν ο Μάνταλος, με αρχιδιαιτητές τους Μπένετ και Φρόιντφελντ.

Αρχικά, έλεγαν ότι ο Λανουά δεν βρήκε κατάλληλο δεύτερο διαιτητή (σ.σ. έμειναν εκτός οι κομμένοι Μανούχος, Διαμαντόπουλος) και κράτησε τη θέση για τον Ιανουάριο του 2025. Μετά, διαδόθηκε ότι ο Γάλλος κράτησε τη θέση για το 2026!

Εννοείται ότι κανείς δεν πείστηκε και συνέχισαν τις διαρροές, ότι τάχα εκτός του Τσακαλίδη δεν υπήρχε άλλος ρέφερι που να ξέρει καλά αγγλικά, ενώ οι εκπαιδευτικές τηλεδιασκέψεις γίνονταν στα αγγλικά. Επίσης, οι διαιτητές, τουλάχιστον οι υποψήφιοι για διεθνείς, δεν υποβλήθηκαν σε τεστ πιστοποίησης του επιπέδου των Αγγλικών. Ακόμη κι αν ισχύουν όλες αυτές οι αστειότητες, πάλι ο Μάνταλος είναι υπεύθυνος επειδή δεν φρόντισε να υπάρχουν υποψήφιοι για διεθνείς!

Η ουσία είναι ότι χάθηκε μια θέση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κουμπαράκης είχε δηλωθεί στο παρελθόν αλλά δεν πέρασε ποτέ τα αγωνιστικά τεστ, τον αντικατέστησε ο Βεργέτης που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα γραπτά τεστ της UEFA. Δηλαδή, τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ είχε έξι διεθνείς και έτσι η UEFA «έκοψε» τη θέση!

Διαβάστε επίσης