Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τηλεκριτική = μπάχαλο!

Τηλεκριτική = μπάχαλο!
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024 - 22:46

Είναι ένα πρόβλημα που δεν βλέπει ο Λανουά και παράλληλα οι διαιτητές δεν τολμάνε να του το πουν. Δεν γίνεται να εκμυστηρευθούν στον προϊστάμενό τους αρχιδιαιτητή ότι υπάρχουν φορές που η τηλεκριτική του δημιουργεί μεγάλο μπάχαλο. Περισσότερο μπερδεύει παρά εκπαιδεύει.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι δεν σχολιάζει όλες τις φάσεις, ενώ με κάποια από τα λεγόμενά του ή με κάποιες περιπτώσεις που δείχνει ή δεν δείχνει βγαίνει το συμπέρασμα ότι «ευνοεί» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αρα, αρχίζει να ελληνοποιείται; Αν δεν γίνει κάτι άμεσα το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Κατ' αρχήν ο Λανουά, αν και η UEFA παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος με την περίπτωση του Κουκουρέγια, δεν επανήλθε για να «διορθώσει» την κατάσταση σχετικά με το χέρι του Μουκουντί στο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, όπου έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε βάρος της. Ούτε βγήκε να εξηγήσει που βλέπει ότι η μπάλα βρήκε πρώτα στο μηρό του Μουκουντί, καθώς είναι ο μόνος. Πέναλτι κατά της ΑΕΚ έπρεπε να καταλογίσει και ο Τζήλος στο τελευταίο παιχνίδι της με την Καλλιθέα, όπως ο Λανουά είδε φάουλ και όχι πέναλτι.

Επίσης, ο Γάλλος έσπευσε να πάρει θέση για το ότι δεν υπήρχε πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ, την περασμένη αγωνιστική στον Βόλο. Όμως, δεν είδε ότι ο Τσαγκαράκης (Χανίων) δεν έπρεπε να αποβάλει τον Φεράρι επειδή προηγήθηκε φάουλ του Σάστρε στον Καλογερόπουλο, το οποίο ο ρέφερι δεν σφύριξε.

Επίσης, χθες (1/10), ο Λανουά έδειξε στους ρέφερι μια φάση αποβολής στον αγώνα ΟΦΗ-Παναιτωλικός, όμως οι περισσότεροι ρέφερι δεν θα έβγαζαν κόκκινη κάρτα και εννοείται ότι δεν τόλμησαν να του το πουν. Πιο συγκεκριμένα, σια το μαρκάρισμα του Νους στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός είπε: «Αυτό είναι ένα παράδειγμα βίαιης επαφής, όταν ένας παίκτης χρησιμοποιεί ή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει υπερβολική δύναμη κατά του αντιπάλου του. Εδώ πατάει και με τα δύο πόδια του πόδι του αντιπάλου του χωρίς πρόθεση να παίξει την μπάλα και με μεγάλη ένταση. Το VAR έπρεπε να παρέμβει για μία ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα».

Υπάρχουν φορές που ο Λανουά κάνει το μαύρο-άσπρο με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους ρέφερι, όπως και ότι σε κάθε ευκαιρία παίρνει θέση υπέρ συγκεκριμένων ομάδων. Ο Λανουά δεν εξηγεί με ποια κριτήρια επιλέγει τις φάσεις που σχολιάζει. Ούτε στους διαιτητές, με τους κάθε Τρίτη, έχει ραντεβού για εκπαιδευτικές τηλεδιασκέψεις δείχνει όλες τις φάσεις. Δεν πτοείται από το γεγονός ότι αυτή η τακτική του οδηγεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης