Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

VAR της πλάκας και με τη... βούλα της ΚΕΔ

VAR της πλάκας και με τη... βούλα της ΚΕΔ
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024 - 23:21

Το... προβληματικό VAR, ανάλογα με το ποιον θέλουν να ευνοήσουν, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στις 13 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και υπεύθυνος για τη λειτουργία του, ο Πάολο Βαλέρι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Ο Ιταλός θορυβήθηκε από όσα είδε και επιχείρησε να κάνει μάθημα στους διαιτητές. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι με το VAR δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουν.

Ο Βαλέρι στάθηκε στην περίπτωση του Ευαγγέλου και αναρωτήθηκε: «Αν δεχθούμε ότι υπάρχει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, του Πεταυράκη στον Κεντζιόρα, στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, άντε τώρα να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι πέναλτι αυτό του Λαμέλα στον Λαμαράνα στη Λιβαδειά»... Και στα δυο παιχνίδια VAR ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών), στην Τούμπα κάλεσε τον Φωτιά να δώσει πέναλτι, όπως και έγινε, όμως «σίγησε» στην περίπτωση του πέναλτι κατά της ΑΕΚ, μαζί και ο διαιτητής Πολυχρόνης (Πιερίας).

Κορυφαία περίπτωση αλλοίωσης του VAR είναι οι γραμμές που έβαλε ο Ζαμπαλάς (με τη σύμφωνη γνώμη του Ιταλού VAR) για να μετρήσει το δεύτερο γκολ του Αρη κατά του Ολυμπιακού. Αν έμπαιναν σωστά θα έπρεπε να ακυρωθεί.

Μια άλλη περίπτωση για γέλια και για κλάματα είναι και η εξής: Στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-1, με το σκορ στο 1-1, ο Ευαγγέλου «έπνιξε» πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού σε χέρι του Αράο, που δεν το είδε ούτε ο VAR Ζαμπαλάς. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, δεν πρέπει να έχει συμβεί σε άλλο παιχνίδι σε όλη την υφήλιο, όπου υπάρχει VAR! Κι όμως, ο Ζαμπαλάς παραμένει στον πίνακα και εξακολουθεί να ορίζεται, αν και κατάργησε το VAR!

Ο Βαλέρι παρενέβη και στη σημερινή (1/10) εκπαιδευτική τηλεδιάσκεψη και είπε στον Παπαπέτρου, ο οποίος σφύριξε Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0, ότι έπρεπε να ζητήσει λήψη και από άλλη κάμερα για να δει ότι έπρεπε να αποβάλει τον Μπρόρσον του Ατρομήτου για το μαρκάρισμα στον Γουίλιαν. Ο Παπαπέτρου έβγαλε κίτρινη και δεν άλλαξε απόφαση παρότι κλήθηκε από τον Φωτιά σε on field review.

Το VAR πρέπει να παρεμβαίνει σε κραυγαλέες περιπτώσεις όπως οι προαναφερόμενες, όμως στην Ελλάδα τα... θάβουν όλα, αν είναι κατά των ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή για να αδικηθεί ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης