Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Oι αφανείς ήρωες της νίκης με τον Ατρόμητο

Oι αφανείς ήρωες της νίκης με τον Ατρόμητο
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024 - 22:59
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη παίζοντας πιο απλό, πιο άμεσο και πιο αποφασιστικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες των Πειραιωτών είχαν κατανοήσει πλήρως τη σημασία του παιχνιδιού “γέφυρα” απέναντι στον Ατρόμητο. Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν νίκη με “μισό-μηδέν”, για να προετοιμαστούν με ηρεμία για Μπράγκα και Παναθηναϊκό.

Αυτή η νίκη ήρθε και είχε αφανείς ήρωες, οι οποίοι αξίζουν τα credits, βάζοντας το λιθαράκι τους για να συμβεί. Ο λόγος για τους Σέρτζιο Ολιβέιρα, Παναγιώτη Ρέτσου και Σαντιάγκο Έσε. Θα αναρωτηθεί κάποιος τι ακριβώς έκαναν και χρειάζονται την αναγνώριση τους σε ένα ματς που άλλοι ήταν μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Ας το αναλύσουμε με τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση και επέστρεψε στις νίκες η ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολιβέιρα έδωσε πολλές μάχες στο ματς και παρότι θέλει ακόμα χρόνο για να φτάσει στο 100 % άφησε το στίγμα του στο 1-0, παρότι προήλθε από το εύστοχο πέναλτι του Ροντινέι. Πιο συγκεκριμένα, στο 37’ πίεσε τον αντίπαλο αμυνόμενο και κόντραρε το διώξιμο του παίκτη του Ατρόμητου και έτσι η μπάλα αντί να φύγει μακριά έφτασε στο ύψος της περιοχής, με τον Μπρόρσον να κάνει τη λάθος απομάκρυνση και τον Χουτεσιώτη να κάνει απρόσεκτα το πέναλτι πάνω στον Βέλντε και μετά τον «Ρόντι» να γράψει το 1-0. Φυσικά αν δεν ήταν ο 27χρονος μέσος δεν θα γινόταν αυτό.

Μάλιστα, με έναν παρόμοιο τρόπο ήρθε και το 2-0. Όταν ο Έσε πρέσαρε στα δεξιά στην γραμμή και στη συνέχεια ήταν δεύτερος ο Ρέτσος, ο οποίος στην πάσα-διώξιμο που έγινε, βγήκε δυναμικά πρώτος στην μπάλα και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φτάσει στον Μουζακίτη κι αυτός με μία μπαλιά βρήκε… καταλάθος τον Ελ Κααμπί για το 2-0.

Ρέτσος, Έσε και Ολιβέιρα δικαιούνται τα «μπράβο» για αυτό που έκαναν στο ματς της Κυριακής και άνοιξαν τον δρόμο για τη νίκη. Καλό θα είναι να αποθεώνουμε όλους τους παίκτες που αγωνίζονται γιατί όλοι αφήνουν το αποτύπωμα τους στις νίκες. Άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο.

Διαβάστε επίσης