Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

O Φονσέκα για τον Γιαζίτζι!

O Φονσέκα για τον Γιαζίτζι!
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:32

Ο Γιαζίτζι, έχει πολλούς θαυμαστές και δεν είναι τυχαίο πως μπήκε και στα ραντάρ της Μίλαν, του γνωστού του, από την κοινή τους «θητεία» στην Λιλ, Πάουλο Φονσέκα. Ο Πορτογάλος προπονητής των «ροσονέρι» είχε αξιοποιήσει τον παίκτη σε 46 αγώνες και ο Τούρκος του προσέφερε πολλά με 13 γκολ και 5 ασίστ, σε σύνολο 2347 λεπτών. Ο Φονσέκα, είχε μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για τον παίκτη στην «L'Équipe» και σας τα υπενθυμίζουμε, προκειμένου να καταλάβει κανείς την ποιότητα του 27χρονου άσου. «Μου είπε αμέσως ότι ήθελε να μείνει μαζί μας και να γίνει μέρος του πρότζεκτ μας. Ήθελε να του δώσω αυτή την ευκαιρία. Δούλεψε πολύ καλά (στην προετοιμασία). Αποφάσισα να το κρατήσω» είχε πει ο Φονσέκα μετά από τον δανεισμό του παίκτη.

Ο Ίβηρας τεχνικός, τον είχε παρουσιάσει μάλιστα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Έχει πολύ δυνατά πόδια, ανάμεσα στις γραμμές, ικανός να κρατήσει την μπάλα ακόμα και όταν πρέπει να βιαστεί ή βρίσκεται με την πλάτη προς το τέρμα. Στη συνέχεια, παίρνει τις σωστές αποφάσεις στο 70-80% των περιπτώσεων. Επιταχύνει το παιχνίδι πασάροντας» και κατέληξε:

«Είναι ικανός να πάει ψηλότερα. Η μόνη μου αμφιβολία είναι η ικανότητά του να διατηρεί υψηλό μέσο όρο. Αυτό οφείλεται στο κίνητρό του ή στη συγκέντρωσή του. Είναι ο χαρακτήρας του, αυτός ενός ρομαντικού παίκτη. Πρέπει να τον πιέζω όλη την ώρα για να μη ρίξει την απόδοση του».

Διαβάστε επίσης