Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά με τους ξένους διαιτητές

Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά με τους ξένους διαιτητές
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 22:15

Ο Λανουά λειτουργεί με δυο μέτρα και με δυο σταθμά; 'Η για τα δύσκολα ματς φέρνει ξένους διαιτητές όπως ...κάτσει; Εχει πρόγραμμα; Οι ορισμοί σημαίνουν πολιτική του παράγοντα που τους κάνει, σημαίνουν και ευθύνη, μπορούν να οδηγήσουν και σε συμπεράσματα. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής επέλεξε αλλοδαπούς ρέφερι για τέσσερα παιχνίδια, ένα εξ αυτών του Ολυμπιακού, όμως βγάζουν μάτια τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά. Στο Αρης-Ολυμπιακός ο Λανουά όρισε διαιτητή β' κατηγορίας (τον Παϊρέτο), ενώ οι Στέγκεμαν (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός) και Οσμερς (ΠΑΟΚ-Αρης) είναι πρώτης κατηγορίας. Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε τον ελίτ Βίντσιτς.

Πιο συγκεκριμένα, για το παιχνίδι Αρης-Ολυμπιακός ο Λανουά έφερε τον Ιταλό Παϊρέτο ο οποίος είναι ρέφερι της δεύτερης κατηγορίας της UEFA και επειδή είναι 40 ετών σημαίνει ότι έχει κάνει τον κύκλο του. Δεν μπορεί να πάει για παραπάνω στην Ευρώπη και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν τον ορίζουν και σε δύσκολα ματς της SERIE A. Και ο Μαρέσκα που δεν μπόρεσε ίδια περίπτωση είναι, ρέφερι β' κατηγορίας, ετών 43!

Αντίθετα, για τα άλλα ματς έφερε ρέφερι ανωτέρου επιπέδου, συγκεκριμένα τον Σλοβένο ελίτ Βίντσιτς για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0, ενώ όρισε Γερμανούς πρώτης κατηγορίας στους αγώνες της Κυριακής (29/9, για την 6η αγωνιστική). Ο ένας είναι 39χρονος Σάσα Στέγκεμαν θα σφυρίξει ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, ο άλλος ο συμπατριώτης του Χαρμ Οσμερς, επίσης 39, θα διαιτητεύσει ΠΑΟΚ-Αρης. Θεωρούμε ότι η διαφορά επιπέδου είναι εμφανής, αν λάβουμε και υπόψη ότι στο παιχνίδι Αρης-Ολυμπιακός 2-1 ο Παϊρέτο έδειξε ρέφερι χαμηλών επιδόσεων και έκανε λάθη μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού.

Από κει και πέρα οι ορισμοί έχουν κι άλλα θέματα. Ο Τζήλος (Λάρισας), ο οποίος δεν έδωσε δυο πέναλτι κατά της ΑΕΚ στο ματς με την Καλλιθέα, αλλά ο Λανουά τον κάλυψε πήρε δυο ορισμούς! Επίσης, ο Τσιάρας σφύριξε ΟΦΗ-Παναιτωλικός για το Κύπελλο και την Κυριακή (29/9) θα σφυρίξει ΟΦΗ-Παναιτωλικός για το πρωτάθλημα!

Διαβάστε επίσης