Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τεράστιε Ματιέ, πολύχρονος! (video)

Τεράστιε Ματιέ, πολύχρονος! (video)
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:04

Είναι ένας θρύλος. Απλά τα πράγματα. Είναι ένας πραγματικός μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Ένας άνθρωπος, ο οποίος ζούσε και ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και τίμησε την ερυθρόλευκη ριγωτή και με το παραπάνω, στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Λιμάνι και δέθηκε με τον κόσμο.

Τι έγινε αν ερχόταν από τον πάγκο; Τι έγινε αν είχε μάξιμουμ μια ώρα ποδοσφαίρου σε κορυφαίο επίπεδο και δεν είχε άνετα πλέον το 90λεπτο; Τι και αν πρέπει να έκανε διαχείριση, για να βοηθά πραγματικά και όχι να ήταν στο γήπεδο, απλώς για να είναι; Ο Ματιέ Βαλμπουενά έδειχνε με κάθε τρόπο, τι εστί ποδόσφαιρο. Τι εστί αγάπη για το άθλημα και το σήμα στην φανέλα. Παίκτη σαν τον Ματιέ δεν βρίσκεις πλέον…

Ο Βαλμπουενά ήρθε το καλοκαίρι στο Λιμάνι το καλοκαίρι του 2019 και από κει μετά τα υπόλοιπα είναι ιστορία και μοναδικές στιγμές. Φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα σε 150 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με 16 γκολ και 43 ασίστ και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Ο Γάλλος «μαέστρος» ήθελε (και θέλει ακόμα) να παίξει ποδόσφαιρο για έναν ακόμα χρόνο και αυτό ήθελε να συμβεί στον Ολυμπιακό αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι του 2023 για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού και πλέον φέτος αγωνίζεται στην Athens Kallithea.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Κλείνει τα 40 του χρόνια και συνεχίζει να θυμίζει σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και τίποτε περισσότερο.

Tεράστιε, Ματιέ, πολύχρονος!

Διαβάστε επίσης