Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον 100αρη Ρέτσο!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον 100αρη Ρέτσο!
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:55
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Europa League, με τους «ερυθρόλευκους» να ηττώνται με 2-0 στην πρεμιέρα τους από τη Λιόν, αλλά υπήρχε και ένα θετικό γεγονός που ικανοποίησε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τον κόσμο του Θρύλου. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ρέτσο και την εντυπωσιακή επιστροφή του στην δράση.

Ο διεθνής στόπερ «ενεργοποιήθηκε» μετά από σχεδόν 40 μέρες στο ματς με τους «λιόνε». Στις 14 Αυγούστου είχε τραυματιστεί σε μία ανύποπτη φάση στην προπόνηση στον Ρέντη, τρεις μέρες πριν από την πρεμιέρα με τον Βόλο για το πρωτάθλημα.

Ο «Μέντι» τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε φανέλα βασικού στο κρίσιμο ματς, παρόλο που δεν είχε καθόλου αγωνιστικό ρυθμό καθώς η τελευταία του συμμετοχή ήταν στα φιλικά προετοιμασίας. Παρόλα αυτά, ο Ρέτσος δικαίωσε τον προπονητή του πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα, η οποία εντελώς σημαδιακά ήταν και η 100η με την πρώτη ομάδα.

Μάλιστα, αξίζει να δούμε τι έκανε σε αυτά τα 82’ που αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του Europa League, μέχρι να αντικατασταθεί από τον Ντόη. Πιο αναλυτικά στο αμυντικό κομμάτι είχε 3 τάκλιν, 2 κλεψίματα και μία απόκρουση, 2/2 εναέριες μονομαχίες, 4/7 μονομαχίες στο χορτάρι. Τέλος, στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας και της δημιουργίας από την πίσω ζώνη, ο 26χρονος στόπερ είχε ένα πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας μεταβιβάσεων 28/36 (78%), μία πάσα-κλειδί και 4/7 μακρινές μπαλιές. Εν κατακλείδι πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση και ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ξεχώρισαν από το χθεσινό ματς.

Θυμηθείτε τι δήλωσε μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Γαλλία:

Διαβάστε επίσης