Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Με το... αριστερό ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη

Με το... αριστερό ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:56

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία πειστική εμφάνιση για 65 λεπτά, αλλά δεν ήταν αρκετό για να φύγει νικητής και ηττήθηκε με 2-0 από τη Λιόν στο «Groupama Stadium», στην πρεμιέρα του «νέου» Europa League και σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά καλοί στο τακτικό κομμάτι, αλλά όταν άνοιξαν, το εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι και σκόραραν με τους Τσερκί και Μπενράχμα. Πλέον, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ επικεντρώνεται στο ματς της Κυριακής (29/9, 18:00) με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Με τριάδα στην άμυνα και Γκαρθία στα χαφ στην πρεμιέρα του Europa League

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε για πρώτη φορά επί της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ενδεκάδα σχηματισμό τριάδα στην άμυνα. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζολάκης βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με τους Κάρμο, Πιρόλα και Ρέτσο στην τριάδα της άμυνας και τους Ορτέγκα - Ροντινέι στα άκρα ως μπακ-χαφ.

Η τριάδα του άξονα αποτελούταν από τους Έσε, Ντάνι Γκαρθία και Τσικίνιο, με δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης τους Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με αποφασιστικότητα, αλλά δεν δέχτηκε αρκετή πίεση από τους Γάλλους στο πρώτο 20λεπτο και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, κρατώντας ελάχιστα την μπάλα και έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να φύγει στην αντεπίθεση και να «χτυπήσει» τη ευάλωτη άμυνα της Λιόν. Όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» εγκλιματιζόντουσαν καλύτερα στο παιχνίδι και πήραν μέτρα στο γήπεδο και απέκτησαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να έρθει το γκολ, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του Ροντινέι, Τσικίνιο και Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός έφτασε μία φορά κοντά στο γκολ, στο 32’ με τον πολύ δραστήριο Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπακ/χαφ του Θρύλου συνέκλινε προς τα μέσα και σούταρε, αλλά ο Περί απόκρουσε σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν πίεση αλλά κράτησαν αντίσταση και πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δίχως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, και ήταν υποψιασμένος και πίεσε εκείνος ψηλά και έψαξε το γκολ. Όμως, η πρώτη στιγμή στην επανάληψη άνηκε στη Λιόν στο 48’, με τον Λακαζέτ να σουτάρει και να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ορτέγκα γύρισε από αριστερά, ο Γιάρεμτσουκ έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε πάνω στον Ελ Κααμπί και δεν κατέληξε στα δίχτυα της Λιόν. Αυτή ήταν μάλιστα και η τελευταία φάση του Ουκρανού στο ματς, καθώς μπήκε στην θέση του ο νεαρός Κωστούλας. Στην συνέχεια, οι Γάλλοι βρήκαν χώρους και ανέβηκαν ψηλά στο γήπεδο και έκλεισαν στα καρέ τους Πειραιώτες και πήραν το προβάδισμα στο σκορ, μετά από αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Τσερκί με κοντινό πλασέ στο 1-0. Η πίεση όμως συνεχίστηκε με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να βρουν λύσεις και να βγουν μπροστά και να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.Στο 70’, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Λιόν με τον Κωστούλα προσπάθησε να σκοράρει με ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δευτερόλεπτα μετά, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν κράτησε σε ισορροπία τις γραμμές και η Λιόν έφυγε στην κόντρα, με τον Ζαχά να βγάζει μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, στον Μπενράχμα και εκείνος να πλασάρει για το 2-0. Στα εναπομείναντα λεπτά του ματς, οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από το ματς. Στις 88’, οι Κυπελλούχοι Ευρώπης σκόραραν μετά από σέντρα του Γουίλιαν, ο Τσαλέτα-Τσαρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά μετά από εξέταση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στα υπόλοιπα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι και μοιραία ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στη Γαλλία.

Λιόν (Σαζ): Περί, Νάιλς, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Τολίσο, Μάτιτς, Τσερκί, Φοφανά, Λακαζέτ, Νουαμά

Oλυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (82’ Ντόη), Κάρμο, Πιρόλα (68’ Σταμένιτς), Ορτέγκα, Ροντινέι, Έσε, Ντάνι Γκαρσία (68’ Γουίλιαν), Τσικίνιο (82’ Βέλντε), Γιάρεμτσουκ (60’ Κωστούλας), Ελ Κααμπί

Διαβάστε επίσης