Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Στοχοποιημένος ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία

Στοχοποιημένος ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:28

Φαίνεται από μακριά ότι η διαιτησία αδικεί τον Ολυμπιακό από την πρώτη αγωνιστική. Επιβεβαιώνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι στοχοποιημένος. Αλλά μπλόκα έπιασαν, άλλα όχι.

Ξεκάθαρη η αδικία και στο παιχνίδι του Σαββάτου (21/9) με τον Άρη. Μέχρι και ο Ιταλός διαιτητής Παϊρέτο ομολόγησε στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά πως πιθανόν να έκανε λάθος και είπε, πως όντως το χέρι του Ντόη δεν ήταν προτεταμένο, όπως έδειξε στην κατακύρωση του φάουλ, πριν από το δεύτερο γκολ του Αρη, μια υπόδειξη που προκάλεσε ένταση και αποδιοργάνωσε την ομάδα. Μάλιστα, ο Παϊρέτο είπε ότι θα ξαναδεί τις φάσεις.

Σα να μην έφτανε αυτό, πάλι πριν από το δεύτερο γκολ του Αρη, ο Μορόν φαίνεται να είναι σε οριακή θέση οφσάιντ. Ωστόσο, ο AVAR Ζαμπαλάς φαίνεται να τοποθέτησε τις τρισδιάστατες γραμμές όταν η μπάλα δεν είναι στο σωστό σημείο.

Προβληματικές διαιτησίες, οι οποίες σηκώνουν και μεγάλη συζήτηση, συνάντησε ο Ολυμπιακός στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Λάβετε υπόψη και ποιοι διαιτητές ορίστηκαν στον Ολυμπιακό με αρχιδιαιτητή τον Λανουά καθώς ο Γάλλος δεν κάνει τις καλύτερες επιλογές.

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ορίστηκαν οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Ευαγγέλου (Αθηνών), Τζήλος (Λάρισας), Ζαμπαλάς (Ηπείρου) ενώ την 4η αγωνιστική ο Βεργέτης σφύριξε πρώτη φορά παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», τον οποίο (Βεργέτη) πέρσι έκαναν διεθνή μετά από έναν χρόνο, αν και οι προηγούμενοι προτείνονταν για το σήμα μετά από δυο αγωνιστικές περιόδους. Την 5η αγωνιστική έφερε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Παϊρέτο έναν Ιταλό ρέφερι β' κατηγορίας της UEFA.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Την πρώτη αγωνιστική ο Παπαδόπουλος (Βόλος-Ολυμπιακός 0-2), όπως παραδέχθηκε και ο Λανουά στην ανάλυση των φάσεων, δεν απέβαλε τον Βιγιαφάνιες με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ντόη. Κατά... σύμπτωση δεν είχαμε παρέμβαση του VAR (Κουμπαράκης). Μετά από λίγο ο Παπαδόπουλος αναγκάστηκε να βγάλει τον Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή έκανε κι άλλο φάουλ.

Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Καλλιθέα 2-1, για τη 2η αγωνιστική της Super League, ο Ευαγγέλου χάρισε κάρτες και φάουλ σε βάρος των παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας. Είδαν (μόνο) δυο κάρτες, στο 31' και στο 85' και μια ο Στάμενιτς.

Κατά... σύμπτωση διαιτησία-καρμπόν είχε ο Τζήλος, στο ματς Λαμία-Ολυμπιακός 0-3 για την 3η αγωνιστική. Μόνο δυο κίτρινες έβγαλε σε παίκτες των γηπεδούχων, παρά το σκληρό παιχνίδι. Απόδειξη και η ελάχιστη διαφορά των φάουλ (15-13 υπέρ του Ολυμπιακού που είχε κατοχή).

Στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό (0-0) ο διαιτητής Βεργέτης (Αρκαδίας) ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των παικτών του Παναιτωλικού, που έκοβαν τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων», ενώ έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε χέρι του Σιέλη στο 9'.

Όλα αυτά, ειδικά τα μεγάλα λάθη στον αγώνα με τον Αρη, δείχνουν και τη φιλοσοφία της διαιτησίας. Δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός είναι στοχοποιημένος. Οι κόντρα ορισμοί συνδυάζονται με κόντρα διαιτησίες, που όλες έχουν κοινά στοιχεία (ανοχή στα φάουλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού και κίτρινες κάρτες ή κόκκινες που δεν βγαίνουν).

Διαβάστε επίσης