Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Χαμηλό το επίπεδο των ρέφερι της Super League

Χαμηλό το επίπεδο των ρέφερι της Super League
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:35

Κακούς βαθμούς παίρνουν οι ρέφερι της Super League αν θελήσουμε να βαθμολογήσουμε το επίπεδό τους. Άλλωστε, για αυτό οι ομάδες ζητούν ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι και όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν βήματα προόδου επειδή τους ενδιέφερε να τους ορίζουν οι Μάνταλος, Μπένετ και οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ. Με αυτούς όχι μόνο δεν έγιναν βήματα προόδου αλλά οδήγησαν τη διαιτησία στα... τάρταρα και είναι επιβεβαιωμένο, με βάση όσα βλέπουμε στα γήπεδα της Super League.

Κάποια παραδείγματα από την 4η αγωνιστική για να δείτε το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων ρέφερι και δεν θα αναφερθούμε στους αγώνες ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός. Θα αναφερθούμε σε άλλα ματς και σε φάσεις που είναι ο ορισμός του κανονισμού.

Στο 39' του αγώνα Αστέρας-Ατρόμητος 1-2 υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και ο Τσιάρας έπρεπε να υποδείξει κίτρινες κάρτες στους Ουάρντα και Αλάγκμπε. Κακώς, ο Καβαλιώτης ρέφερι δεν απέβαλε τον Φαν Βεερτ με δεύτερη κίτρινη στο τέλος. Πάντως, σωστά έδωσε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου. Δυο λάθη έκανε και ο βοηθός Σάββας (Σερρών).

Ο Πουλικίδης διαιτήτευσε τον αγώνα Πανσερραϊκός-Λεβαδειακός 2-2. Πρέπει να κάτσει στα θρανία καθώς έδινε ανάποδα κάποια φάουλ (σ.σ. στο ένα έβγαλε και ανύπαρκτη κίτρινη!), όμως στο 18' δεν έβγαλε κίτρινη σε κάποιον από τους πέντε παίκτες του Λεβαδειακού που έπεσαν πάνω του και διαμαρτύρονταν. Μπορεί ο ρέφερι της ΕΠΣ Δράμας να απέβαλε εύκολα τον Μορέιρα του Λεβαδειακού (με δεύτερη κίτρινη στο 79'), όμως δεν έβγαλε κόκκινη (σ.σ. με ευθύνη και του VAR Τζήλου) στον Κουτσογούλα του Πανσερραϊκού (64') που πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο αντιπάλου. Στο 90+7' χάρισε κίτρινη στον Πεταυράκη που έσπρωξε αντίπαλο εκτός φάσης, ενώ στο 75' άφησε πλεονέκτημα σε πέναλτι, όμως είναι λάθος, άσχετα αν μπήκε γκολ (2-2).

Μέχρι και ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στο Ηράκλειο (ΟΦΗ-Αρης 3-2), με VAR τον Ζαμπαλά, έκανε λάθος στο ένα από τα τρία πέναλτι. Στο 61' δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Φαμπιάνο για μαρκάρισμα στον Γιουγκ, ενώ μετά ο πρώτος βρήκε στο κεφάλι τον αντίπαλό του. Μετά από λίγο ο Γιουγκ «ανταπέδωσε» αλλά και πάλι ο Σιδηρόπουλος χαρίστηκε.

Διαβάστε επίσης