Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Στα «μπλόκα» και στα πούλμαν, να απαντήσει όπως πρέπει!

Στα «μπλόκα» και στα πούλμαν, να απαντήσει όπως πρέπει!
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:20
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ένα γκολ δεν μπόρεσε να βρει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναιτωλικό, άξιζε να έχει πάνω από ένα, αλλά όταν το ματς πηγαίνει «στο γκολ» οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Στη Λαμία και στο Βόλο, αλλά και κόντρα στην Καλλιθέα μπήκε, με τον Παναιτωλικό δεν μπήκε. Οι κλειστές άμυνες των αντίπαλων προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα που πρέπει να μάθει να τις διασπά και χωρίς πλέον τους Φορτούνη και Ποντένσε που αποχώρησαν. Το πρόβλημα έδειξε να είναι αρκετά σοβαρό.

Ο Ολυμπιακός ειδικά την φετινή σεζόν δείχνει να έχει πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε, εξάρτηση από παίκτες που μπορούν να διασπάσουν «κλειστές» άμυνες. Ο Μεντιλίμπαρ στηρίζει τη φιλοσοφία του στην ασφυκτική πίεση, την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, τις γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά δεν είναι θιασώτης του build up και η δυσκολία ήταν εμφανής με τον Παναιτωλικό, αλλά και γενικά με ομάδες που παίζουν ταμπούρι και περιμένουν τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος ο Βάσκος τεχνικός, πιστεύει δεν έχει φτάσει στο στάδιο καλύτερης προσαρμογής όπως και οι ποδοσφαιριστές του σε αναμετρήσεις που δεν βολεύουν την αγωνιστική φιλοσοφία του σημερινού Ολυμπιακού. Πρέπει να υπάρχει βελτίωση των ποσοστών αξιοποίησης των στατικών φάσεων. Καλύτερες και πιο προσεκτικές επιλογές στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ λατρεύει το ρόλο του αουτσάιντερ και τα παιχνίδια που βρίσκει χώρους, όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρέπει να μάθει να ανταποκρίνεται καλύτερα ως φαβορί απέναντι σε «κλειστές» άμυνες και να βρίσκει λύσεις, ώστε να μην έρχονται οι γκέλες, γιατί πλέον και οι αντίπαλοι έχουν διαβάσει την φιλοσοφία του Βάσκου τεχνικού και ανταποκρίνονται αναλόγως.

Διαβάστε επίσης