Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πρόσθεσε το συστατικό που έλειπε!

Πρόσθεσε το συστατικό που έλειπε!
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:15

Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Στέφαν Γιόβετιτς, Κίνι, Κώστας Φορτούνης και Βιθέντε Ιμπόρα δεν θα συνεχίσουν την πορεία τους στο μεγάλο λιμάνι, με κάθε επισημότητα πλέον. Μιλάμε για τρεις ποδοσφαιριστές όπου η ηλικία τους ξεπερνάει τα 30 έτη, αφού άπαντες έχουν ξεπεράσει 30 έτη και πολλοί βρίσκονται και κοντά στην «δύση» της καριέρας του.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως από τη στιγμή που τα συμβόλαια των προαναφερθέντων παικτών δεν ανανεώθηκαν, ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του Πειραιά, θα «πέσει» κατά πολύ. Ειδικότερα από τη στιγμή που υπάρχει η άνοδος των «μικρών» από την Κ19, αλλά και με ενισχύσεις να μην ξεπερνούν ηλικιακά τα 30 έτη.

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπως όλα δείχνουν θα «σφύζει» από «νέο αίμα», καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, από τους ποδοσφαιριστές που μοιάζουν να έχουν δεδομένη θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν (και πρωταγωνιστικό ρόλο) ο μέσος όρος δεν ξεπερνάει εν πολλοίς τα 27 έτη.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι αποχωρήσεις των Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Στέφαν Γιόβετιτς, Κίνι, Κώστα Φορτούνη και Βιθέντε Ιμπόρα, ξέχωρα από το όποιο κενό άφησαν σε επίπεδο ποιότητας, που άφησαν, κενό δημιουργήθηκε και σε ένα άλλο επίπεδο, σε αυτό που λέμε εμπειρία, παραστάσεις, αλλά και προσωπικότητα, ισχυρός χαρακτήρας.

Ξέρουμε δε όλοι, μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, πόσο μεγάλη σημασία έχει να διαθέτει μία ομάδα και τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της. Άλλωστε, έχουμε το τελευταίο παράδειγμα του Ολυμπιακού, που κατέκτησε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο με τη βοήθεια και αυτών των τεσσάρων πέντε πιο μεγάλων σε ηλικία παικτών. Ειδικά για τον Ολυμπιακό, αποτελεί παράδοση, μεγάλη, να συνδέονται μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου με έμπειρους παίκτες, που μπορεί να στερούν τρεξίματα, αλλά δίνουν κλάση.

Για αυτό τον λόγοι οι τελευταίες ενισχύσεις του Γουίλιαν (36 ετών) και Σέρτζιο Ολιβέιρα (32 ετών), αλλά και η κίνηση του Ντάνι Γκαρθία ενισχύει σημαντικό το συγκεκριμένο συστατικό που έμεινε σχεδόν κενό ενόψει της απαιτητικής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Γέμισε ξανά το Ρέντη!

Γέμισε ξανά το Ρέντη!

Επέστρεψαν στις προπονήσεις του Ολυμπιακού οι περισσότεροι διεθνείς και ο «Μέντι» ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Παναιτωλικού!