Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η διεθνής απήχηση του «στρατηγού» του Θρύλου!

Η διεθνής απήχηση του «στρατηγού» του Θρύλου!
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:20
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η αγάπη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό είναι ολοφάνερη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες στη χώρα μας. Ο Ισπανός προπονητής δείχνει να γουστάρει που βρίσκεται στον Θρύλο και στην Ελλάδα, κάτι που τονίζει διαρκώς στις συνεντεύξεις του.

Ένας ακόμα λόγος για να γίνεται αυτό είναι οι φίλοι των «ερυθρόλευκων». Ο Βάσκος έχει πάθει «πλάκα» με τους ΓΑΥΡΟΥΣ και την στήριξή τους στην ομάδα, ενθυμούμενος διαρκώς στιγμές που του έχουν κάνει εντύπωση από τον «κόκκινο» λαό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του «Οι Έλληνες οπαδοί γενικά, και του Ολυμπιακού ειδικότερα, είναι τρομεροί. Δεν καταλαβαίνω τίποτα, μα τίποτα. Ούτε τι διαβάζω, ούτε τι ακούω. Αλλά σημασία έχει ότι στο τέλος κερδίζω»! Είναι τρομερό, είναι στην καθημερινότητα μιας ομάδας, ακόμα και στις προπονήσεις». Ακόμα μία φορά που ο Μεντιλίμπαρ έκανε «επίθεση» αγάπης προς τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς.

Η απήχηση που έχει ο Βάσκος κόουτς δεν περιορίζεται, όμως, αποκλειστικά στον κόσμο τον οποίο έχει κερδίσει με τη δουλειά του και το πρόσωπο που παρουσιάζει και το οποίο μέρα με την ημέρα, αγώνα με τον αγώνα γίνεται καλύτερο.

Πέραν από τους εν δυνάμει παίκτες του, αρκετοί παλιοί παίκτες ευγνωμονούν τον Μεντιλίμπαρ, για τα όσα πέτυχαν με την συνεργασία τους μαζί του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα συγκλονιστικά λόγια του σπουδαίου Κροάτη, Ίβαν Ράκιτιτς που χαρακτηρίζει τον Βάσκο τεχνικό ως «μάγο» και παρακολουθεί τα παιχνίδια του και είναι ο αγαπημένος του προπονητής όταν βρισκόταν στην Σεβίλλη.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ από εμένα. Σαφώς. Ως προπονητής, άνθρωπος και ως μάγος. Έφτασε και μας δημιούργησε μια κατάσταση καθημερινής απόλαυσης. Όταν πήγαινες στους αγώνες ένιωθες τον φόβο των άλλων ομάδων. Το έχει πετύχει με τον τρόπο του και με τον χαρακτήρα του. Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ και γι' αυτό παρακολουθώ και τον Ολυμπιακό», είπε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Κροάτης σούπερ σταρ.

Άλλη μία σπουδαία δήλωση θαυμασμού και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του πολύπειρου τεχνικού από το Θαλδίβαρ είναι από τον προσφάτως πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνικής Ισπανίας , Mαρκ Κουκουρέγια.

«Στον Μεντιλίμπαρ. Ήταν εκείνος που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Primera Division. Πόνταρε σε εμένα, όταν άλλοι δεν με πίστευαν. Μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχω μια πολύ ωραία ανάμνηση από την πρώτη μου σεζόν στην Primera Division», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Κουκουρέγια, ερωτηθείς σε ποιον προπονητή χρωστάει τα περισσότερα.

Θυμίζουμε ότι, ο διεθνής 26χρονος αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga με τη φανέλα της Εϊμπάρ στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018, όντας τότε 20 ετών, δύο μηνών και τριών ημερών, στην ήττα από την Εσπανιόλ με 1-0.

Διαβάστε επίσης