Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πάντα του βγαίνουν αυτές οι μεταγραφές!

Πάντα του βγαίνουν αυτές οι μεταγραφές!
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:47
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η φετινή σεζόν είναι η πιο σημαδιακή, καθώς συμπληρώνεται στις 10 Μαρτίου 2023 του Συλλόγου. Όλοι καταλαβαίνουν τι πρέπει να γίνει. Να επιστρέψει στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη, μετά το ΕΠΟΣ της Ν. Φιλαδέλφειας με την κατάκτηση του Conference League και το πρώτο δείγμα το είδαμε στις μεταγραφές που έγιναν.

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν, για τον Ολυμπιακό. Ποιες μεταγραφές θα «πιάσουν», ποιες θα αποδειχτούν κάτω του μετρίου εκ του αποτελέσματος. Αν υπήρχε, όμως, ένα βραβείο ορθολογικής διαχείρισης δυναμικού ομάδας κατά τη διάρκεια μιας μεταγραφικής περιόδου, αυτό δεδομένα θα πέρναγε στα χέρια του Βάσκου τεχνικού.

Παρότι ξόδεψε αρκετά χρήματα για μεταγραφές παρότι αρκετή μερίδα του κόσμου είχε εκδηλώσει την αγανάκτηση του, ο Ολυμπιακός, τίμησε την αγορά των ελεύθερων παικτών, από την στιγμή που το 40% των μεταγραφών του προέρχεται από αυτή τη δεξαμενή, Γουίλιαν, Ντάνι Γκαρθία, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Αναγνωστόπουλος και υπήρχε λόγος που έγινε αυτό. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι καλύτερες μεταγραφές του την τελευταία πενταετία είναι ακριβώς ελεύθεροι παίκτες.

Θυμίζουμε στα τελευταία πρωταθλήματα ο Θρύλος είχε βασιστεί εν πολλοίς σε αυτούς τους τρεις, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ματιέ Βαλμπουενά, Γιαν Εμβιλά. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι έδωσε τις λύσεις και έκανε την διαφορά. Την τελευταία τριετία ο Ολυμπιακός έχει κάνει ακόμη εξαιρετικές μεταγραφές ελεύθερων παικτών, όπως ο Ίνμπομ Χουάνγκ, όπου πουλήθηκε (5.500.000 εκ.) μετά από μία σεζόν στο Λιμάνι και συνεχίζουμε με τον αγαπητό σε όλους Ροντινέι, ο οποίος κατάφερε να ξεχαστεί ο σπουδαίος Ομάρ Ελαμπντελαουί και να γίνει ένας εκ των αρχηγών των Πειραιωτών.

Επίσης στην ίδια σεζόν ήρθε ο Μπακαμπού και έφυγε έναν χρόνο μετά, έχοντας αναδειχθεί, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ. Με τον Ελ Κααμπί, με τη σειρά του ήρθε να καλύψει το κενό του Μπακαμπού και εν τέλει έβαλε σχεδόν τα διπλάσια γκολ από αυτόν, 33 σε αριθμό, το ένα πιο όμορφο και σημαντικό από το άλλο. Ελπίζουμε να βγει και φέτος κερδισμένος ο Ολυμπιακός από τις κινήσεις από την ελεύθερη αγορά.

Διαβάστε επίσης