Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

H εμφάνιση του Πιρόλα με την Ιταλία και η πίστη του «Μέντι»!

H εμφάνιση του Πιρόλα με την Ιταλία και η πίστη του «Μέντι»!
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:30
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

H «έξυπνη βόμβα» του Ολυμπιακού με τον Λορέντσο Πιρόλα ακόμη συζητείται στην Ιταλία και αποτελεί ένα απ’ τα μεγάλα πρότζεκτ του Θρύλου. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει διακρίνει πολλά καλά στοιχεία στον διεθνή άσο και τον «δουλεύει» εν όψει της συνέχειας.

Ήδη έχει πάρει φανέλα βασικού στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος (Βόλος, Καλλιθέα, Λαμία) έχοντας πολύ καλή παρουσία, ρίχνοντας κανείς μια ματιά στη στατιστική εντυπωσιάζεται, είχε 7 κλεψίματα και 11 κοψίματα / επεμβάσεις και είχε το εκπληκτικό 15 στις 16 επιτυχημένες μονομαχίες στο έδαφος, 8 στις 15 στον αέρα.

Ο Ολυμπιακός τον πήρε απ’ την Σαλερνιτάνα η οποία αγωνίζεται πλέον στην β’ κατηγορία της Ιταλίας, αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό και τα προσόντα του. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, γεγονός που πάντα είναι προτέρημα, καθώς μπορεί να παίζει με μεγαλύτερη ευκολία και φυσικότητα την θέση του αριστερού στόπερ και μπορεί να δώσει δύναμη και υπεροχή στην «αεροπορία», καθώς το δυνατό του σημείο είναι το ψηλό παιχνίδι, εκεί που είναι πανίσχυρος. Το είδαμε πιο αναλυτικά παραπάνω στα πρώτο του ματς με τον Θρύλο.

Μέχρι στιγμής, ο Πιρόλα, απ’ τη μεριά του είναι ενθουσιασμένος με όσα έχει συναντήσει στον Ολυμπιακό και τον τρόπο που τον μεταχειρίζονται. Είναι δεδομένο πως στη συνέχεια της σεζόν ο διεθνής άσος με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας, θα ανεβεί πολύ στην ιεραρχία των στόπερ με βάση και την εικόνα που έχει δείξει.

Κλήθηκε ξανά στην Εθνική Κ21 της Ιταλίας, όντας και αρχηγός της κι ήταν μεγάλο επίτευγμα για τον ίδιο, αλλά και μία ακόμα αναγνώριση για τον Ολυμπιακό. Μία ελληνική ομάδα είχε ποδοσφαιριστή της και μάλιστα τον αρχηγό στους κληθέντες της Κ21 της Ιταλίας, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο.


Έπαιξε βασικός στο τελευταίο ματς των προκριματικών για το Εuro U-21, με τη νίκη 0-3 επί της Νορβηγίας . Εντυπωσίασε με τις επεμβάσεις του και τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο κι ήταν απ’ τους βασικούς λόγους της συγκεκριμένης νίκης. Άξιο αναφοράς ότι ο νεαρός αμυντικός είχε 96% (74/77) επιτυχία στις πάσες και 9 κοψίματα, έχοντας φυσικά το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε όλη την διάρκεια του ματς.

Το πρώτο εξαιρετικό δείγμα του Πιρόλα στην αρχή της σεζόν λέει πολλά και σίγουρα αποκτώντας εμπειρία και παραστάσεις, έχοντας στο πλευρό του και τον «βράχο» Νταβίντ Κάρμο θα εξελιχθεί πολύ και θα βοηθήσει τον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης