Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Αδιόρθωτοι οι διαιτητές, άλλες αποφάσεις για ίδιες φάσεις

Αδιόρθωτοι οι διαιτητές, άλλες αποφάσεις για ίδιες φάσεις
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024 - 22:19

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής είναι πως τα ηχηρά φάλτσα γίνονται με κριτήριο τις ομάδες και παράλληλα οι κανονισμοί καταλήγουν στα «σκουπίδια», δεν φαίνεται τους διαιτητές να ενδιαφέρει η εφαρμογή τους. Δυο μέτρα και δυο σταθμά έχουν ακόμη και ίδιοι διαιτητές καθώς «βγάζουν μάτια» διαφορετικές αποφάσεις σε παρόμοιες φάσεις! Επίσης, είναι κακό που η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο, αν και έγιναν μόλις τρεις αγωνιστικές, ασχολούνται όλοι με τους ρέφερι. Ακόμη, να προσθέσουμε ο αρχιδιαιτητής (όπως και η υπόλοιπη ΚΕΔ) είναι καινούριοι, παρόλα αυτά οι διαιτητές οι οποίοι δίνουν αφορμές με ανεξήγητα λάθη.

Κορυφαίο «παράδειγμα» είναι ο Ευαγγέλου (Αθηνών) που πήρε διαφορετικές αποφάσεις σε φάσεις-καρμπόν. Την πρώτη αγωνιστική ήταν VAR στον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2 και (3η αγωνιστική) στον αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3. Ενώ στην Τούμπα κάλεσε στην οθόνη τον διαιτητή Φωτιά (Πέλλας) για να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε κράτημα του Κεντζιόρα από τον Πεταυράκη (33'), στη Λιβαδειά δεν έκανε το ίδιο με τον Πολυχρόνη (Πιερίας) σε φάση-καρμπόν για πέναλτι κατά της ΑΕΚ, σε λαβή πάλης του Λαμέλα στον Λαμαράνα στο 16'. Για να μην αναφερθούμε και στο τρίτο πέναλτι (το πρώτο είναι το χέρι του Μουκουντί) στην αγκωνιά του Βίντα σε αντίπαλό του στο 28'.

Οσον αφορά στο χέρι του Μουκουντί (15') δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Στο Περιστέρι (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2) δόθηκε παρόμοιο σε βάρος του ΠΑΟΚ (σε χέρι του Οτο) από τον Ζαμπαλά. Για την περίπτωση του πέναλτι που έπρεπε να δοθεί κατά της ΑΕΚ, να προσθέσουμε ότι αν ο Μουκουντί δεν την έβγαζε κόρνερ με το χέρι (!), η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα. Στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2 καθήκοντα VAR είχε ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος έχει VAR τον Ευαγγέλου (Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3) στα παιχνίδια του στην Ευρώπη!

Ο κανονισμός είναι ένας, παρόλα αυτά βλέπουμε ότι οι αποφάσεις των διαιτητών είναι διαφορετικές. Με τη νέα ΕΠΟ, η διαιτησία επιχειρεί να γυρίσει σελίδα, όμως το Σαββατοκύριακο, όχι μόνο έκανε βήματα προς τα πίσω αλλά θύμισε την εποχή της δήθεν εξυγίανσης, όπου υπήρχαν βαρονίες και φέουδα, ενώ οι ρέφερι με τους βοηθούς αποφάσιζαν , ανάλογα με το χρώμα της φανέλας της ομάδας, με αποτέλεσμα να εκτίθενται μέχρι και στην UEFA.

Να θυμίσουμε ότι και στην Ευρώπη θεωρούν χαμηλού επιπέδου τους Ελληνες διαιτητές, για αυτό και δεν τους ανεβάζουν κατηγορίες. Ούτε τους ορίζουν τακτικά στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Διαβάστε επίσης