Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ίδιο βιολί με τους διαιτητές

Το ίδιο βιολί με τους διαιτητές
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:30

Διαιτησία για κλάματα... Καθόλου τυχαίο ότι στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος οι διαιτητές χαρίζονται στους αντιπάλους του Ολυμπιακού για φάουλ και κάρτες, ενώ ο Λανουά τους ζήτησε να μην χαρίζονται ώστε να προστατεύουν τους ποιοτικούς παίκτες και το θέαμα.

Οι ρέφερι χαρίζονται στους αντιπάλους του Ολυμπιακού για σκληρά μαρκαρίσματα και κατ' επέκταση «πνίγουν» φάουλ και κάρτες και το είδαμε με τον Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) στον Βόλο, με τον Ευαγγέλου (Αθηνών) στο παιχνίδι με την Καλλιθέα και, στο τελευταίο ματς στη Λαμία, με τον Τζήλο (Λάρισας).

Αναλυτικά:

Βόλος-Ολυμπιακός (Παπαδόπουλος): Μεγάλο λάθος του ότι δεν έβγαλε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες για το σκληρό μαρκάρισμα στον Ντόη (30') και κατά σύμπτωση δεν κλήθηκε στο VAR από τον Κουμπαράκη (Κυκλάδων). Πρόκειται για λάθος που παραδέχθηκε και ο Λανουά στην τηλεκριτική του. Στο ματς αυτό ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 και η απόδειξη για τα δυο μέτρα για δυο σταθμά του Παπαδόπουλου είναι ότι καταλόγισε περισσότερα φάουλ υπέρ του Βόλου (20-17).

Ολυμπιακός-Καλλιθέα (Ευαγγέλου): Στο 19' δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Εσε, στο 90+2' «έπνιξε» ένα ακόμη υπέρ του Μασούρα. Επρεπε να βγάλει κι άλλες κίτρινες κάρτες στους φιλοξενούμενους (αντίκρυσαν δυο και ο Στάμενιτς).

Λαμία-Ολυμπιακός (Τζήλος): Μια από τα ίδια. Μόνο δυο κάρτες σε παίκτες της Λαμίας έβγαλε ο Τζήλος για 15 φάουλ σε βάρος της και μια στον Ολυμπιακό (= 13 φάουλ). Για παράδειγμα έπρεπε να δουν ο Αντράντε στο 42' και ο Κορνέζος στο 49'. Τα φάουλ θα έπρεπε να είναι περισσότερα υπέρ των Πειραιωτών, όπως και οι κάρτες.

Επίσης, δεν υπάρχει διαφωτιστικό ριπλέι για το αν ο τερματοφύλακας της Λαμίας έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής (2'), καθώς, αν επιβεβαιώνονταν, έπρεπε να τον αποβάλει. Όπως δεν φαίνεται αν έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα σε βάρος του Ρινγκ (62') για απώθηση εκτός φάσης στον Βέλντε, δεν είναι ξεκάθαρο αν τον γρονθοκοπεί. Ο Ρινγκ είδε κίτρινη.

Διαβάστε επίσης