Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι, δεν ήταν πέναλτι, αλλά... πεναλτάρα!

Όχι, δεν ήταν πέναλτι, αλλά... πεναλτάρα!
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:40

*** Κατά μία εκδοχή, το γκολ του Ματιέ ήταν μία μορφή εκδίκησης για τη Λανς ***

*** Πάντως εγώ νομίζω ότι πρέπει επειγόντως να γυρίσει ο Σαλιαρέλης ! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάντια ***

*** Δικέφαλος μεταγραφικός οργασμός. Ο Πάοκ παίρνει Χατζηδιάκο και η Αεκ ετοιμάζει ρελάνς με Αρχηδιάκο ! ***

*** Τελικά, όπως πάντα, η τάξη αποκαταστάθηκε και η Σπόρτινγκ έκανε την τελική της προσφορά. Μόλις 21 εκατομμύρια και πήρε τον παίκτη πού ήθελε. Όχι τον Φώτη, ένα πιτσιρικά από τη Νόρτζελαντ πήρε. Όχι, πού νόμιζε ότι θα τον έπιανε κορόϊδο τον κυρ Γιαννάκη ***

*** Περνάει μάλλον απαρατήρητο και δεν πρέπει. Ο Κώστας Κωστούλας, μεγαλύτερος αδελφός του Χαράλαμπου, πού παίζει στην Κ.23 της Ρίο Αβε, σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει πετύχει τέσσερα γκολ ! Το πιο ενδιαφέρον ; Ότι το παιδί είναι στόπερ ! ***

*** Ομολογώ ότι περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θέση πού θα πάρει σήμερα ο Λανουά για τα όργια στη Λειβαδιά **

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ, ΑΛΛΑ ... ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ !

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ «ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΟΙ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ' ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ !

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΥ :

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΕΡΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΓΚΟΥΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΘΑΨΟΥΝ» ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ !

ΜΕΧΡΙ ΚΙ' Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ : ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΑΡΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΒΗ ΤΟΥ ΛΑΜΕΛΑ !

*** ΦΥΣΙΚΑ, σήμερα θα μιλήσουμε για τη διαιτησία. Και θα ξεκινήσω με μία διαπίστωση, με την οποία πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν όλοι : Ότι αν δεν υπήρχε η διαιτησία στη Λειβαδιά, ουδείς θα ασχολείτο με τη διαιτησία στο σύνολό της της αγωνιστικής ! Εν ολίγοις, η διαιτησία του Πολυχρόνη στο Λεβαδειακός – Αεκ, με την σύμπραξη του Ευαγγέλου στο VAR, κατάφερε να κλέψει την παράσταση από ό,τιδήποτε άλλο συνέβη στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ! Και είναι άδικο. Και είναι κρίμα...

*** Να μιλήσουμε λοιπόν για τη διαιτησία των Πολυχρόνη – Ευαγγέλου ( διότι και οι δύο είναι συνυπεύθυνοι ). Στον αγώνα Λεβαδειακού – Αεκ, έγιναν ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΥ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ. Η κατεύθυνση πού δόθηκε από πλευράς Αεκ, είναι απλή σαν μονοκοτυλήδονος οργανισμός : Επικεντρωνόμαστε μόνο στο πρώτο, αυτό με την ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ του Μπιγκουντί με το ΧΕΡΙ, προκειμένου να ΘΑΦΤΟΥΝ επικοινωνιακά ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ. Δηλαδή η λαβή ελληνορωμαϊκής με την οποία ο Λλαμέλα γκρέμισε μέσα στην περιοχή τον Λαμαρίνα, πως τον λένε και η ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΓΚΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΑ στον Πεντρόσο.

*** Για το πρώτο, η επίσημη Αεκ εκφράστηκε με μία ΧΥΔΑΙΑ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ τοποθέτηση του «υπεύθυνου επικοινωνίας» της, ο οποίος διέταξε όποιους ομιλούν για πέναλτυ του Μπιγκουντί να «ξεστραβωθούν» ! Παρέλειψε όμως να ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος είχε ΞΕΜΠΟΥΚΩΘΕΙ από το προβληματάκι πού του προέκυψε μετά τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από τη Νώε ( με ΞΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ) και τον αγώνα με τη Λαμία

*** (Με την ευκαιρία, κ. Μάριε, να τον χαίρεσαι τον συνεργάτη σου )

*** Για τα άλλα ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΥ πού ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ η Αεκ να αναφέρει, η κουτοπονηριά είναι εμφανέστατη. Δεν μιλάμε καθόλου γι' αυτά, τα θάβουμε, γρήγορα ξεχνιούνται. Είναι όμως έτσι ; Δεν νομίζω. Ηδη, όπως διάβασα στο blog του Σαγώνια ( τον τροφοδοτεί ο Μπλούνας με φρέσκο πράμα – θα μιλήσουμε κάποια στιγμή και για κάποιες υπόγειες διαδρομές στη νέα, τη «γκαγκατσική» Επο ) ο παρατηρητής Μάνταλος (!!! ) στην έκθεσή του γράφει ότι ναι μεν το χέρι «δεν ήταν πέναλτυ», ΗΤΑΝ όμως, η ΑΠΩΘΗΣΗ του Λλαμέλα στον Λαμαρίνα !

*** Σκεφτείτε λοιπόν, ότι το δέχεται ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ πού παίζει στη νέα κατάσταση ως παρατηρητής ( αρχικά, διότι έτσι και δώσεις θάρρος στο χωριάτη, σιγά – σιγά ... θ' ανέβει στο κρεβάτι ! ) Η παροιμία τα λέει αυτά, όχι εγώ. Τι έχουμε λοιπόν ; ΤΡΙΑ τον αριθμό πέναλτυ, αλλά η ωφεληθείσα από την κατάσταση Αεκούλα προβάλλει και συζητά μόνο για το ένα, επειδή ήταν το πιο ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ, αλλά και επιδεχόμενο κουβέντας, αν θέλει κάποιος να το κουβεντιάσει.

*** Ας το δούμε λοιπόν κι' αυτό, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ, πού ακόμα ... στα ογδόντα μας εξακολουθούν να περνάνε κλωστή στην τρύπα της βελόνας. Πρώτον, λοιπόν, το χέρι του Μουγκουντί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΣΗ, αλλά ΠΗΓΕ προς ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ. Αυτό φαίνεται πεντακάθαρα ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ της φάσης που ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ του Μπιγκουντί.

*** Δεύτερον στη φωτογραφία πού βεβαίως το δείχνει ακίνητο, το χέρι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΣΗ, όπως ισχυρίζονται αυτοί πού ... θέλουν να μας τρελάνουν. Δηλαδή, ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ του σώματος, αλλά ΑΠΕΧΕΙ απ' αυτό τουλάχιστον ΔΥΟ με ΔΥΟΜΙΣΗ εκατοστά. Οποιοι θεωρούν ... «ΦΥΣΙΚΗ» αυτή τη θέση, να μας πούν για να μάθουμε κι' εμείς ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ του χεριού από το σώμα θεωρείται ... «φυσική» η θέση του ;

*** Τρίτον, η μπάλα βρίσκει στο ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ προς αυτή χέρι και ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑ. Αν το χέρι ήταν ΑΚΙΝΗΤΟ και κοντά στο σώμα ( = φυσική θέση ) στο σώμα, Η ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, δεν θα πήγαινε κόρνερ.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ;

ΣΤΟ ... «ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ» Ο ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΚΟΣΕΛΕΦ ΣΤΟ 1-2

*** Λέγαμε στην αρχή, ότι αν δεν υπήρχε η διαιτησία των Πολυχρόνη και Ευαγγέλου στο ματς της Λειβαδιάς, κανείς δεν θα μιλούσε για την συνολική απόδοση των διαιτητών της αγωνιστικής. Πάντα βεβαίως αναφέρομαι στην προσωπική μου άποψη, την οποία και παραθέτω. Παρακολούθησα τηλεοπτικά τους πέντε από τους επτά αγώνες πού δεν συνέπιπταν μεταξύ τους. Και ομολογώ ότι οι περισσότερες διαιτησίες δεν ήταν κακές, ή τουλάχιστον δεν έδιναν την εντύπωση ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ για ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

*** Στο Καλλιθέα – Παναθηναϊκός για παράδειγμα, η διαιτησία δεν ενόχλησε, παρ' όλο ότι το παιχνίδι με τη μορφή πού πήρε δεν ήταν εύκολο για τον διαιτητή. Ούτε όμως και στο ντέρμπι της ημέρας, στο Περιστέρι, έπαιξε σοβαρό ρόλο η διαιτησία.

*** Επειδή το είδα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το παιχνίδι, πρέπει να καταθέσω ότι ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ «είδα» εγώ πού με προβλημάτισαν και ΟΧΙ η διαιτησία του Ζαμπαλά. Για παράδειγμα, την «ανταπόκριση» του ΜΟΛΔΑΒΟΥ τερματοφύλακα του Ατρομήτου Αλεξέϊ Κοσέλεφ στη φάση του 1-2, όπου ο Μαντί Καμαρά έπιασε την κεφαλιά προς τα δίχτυα ενώ ο Κοσέλεφ λες και είχε ... πεταχτεί στο περίπτερο για τσιγάρα. Εννοώ ότι το άγχος, η ταραχή και η έλλειψη ψυχραιμίας του σ' εκείνη την κρίσιμη φάση, δεν ταιριάζουν σε ένα 30χρονο διεθνή τερματοφύλακα.

*** Τώρα, για τη σύνθεση και το σύστημα πού παρέταξε την ομάδα του ο «τιμή και δόξα» Πάμπλο Γκαρσία, αρνούμαι να κάνω συζήτηση εδώ. Οποιος έχει μάτια, βλέπει.

*** Εν πάση περιπτώσει – και για να το κλείσω – ΟΥΤΕ Ο ΤΖΗΛΟΣ έδωσε δικαιώματα, πέρα από το ΓΝΩΣΤΟ ελάττωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» και όχι μόνο δικό του, να ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΜΗ ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ το ΣΚΛΗΡΟ και ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ παίξιμο των αντιπάλων στους παίκτες του Ολυμπιακού !

*** Επαναλαμβάνω, ΟΟΟΛΟΙ οι διαιτητές αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, να δείχνουν κάρτες στους παίκτες πού ΧΤΥΠΑΝΕ τους ερυθρόλευκους άσσους, επειδή ακριβώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τους αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο.

Διαβάστε επίσης