Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

H παρουσία Κάρμο-Έσε φέρνει ισορροπία, ηρεμία και απογειώνει τον Θρύλο!

H παρουσία Κάρμο-Έσε φέρνει ισορροπία, ηρεμία και απογειώνει τον Θρύλο!
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - 13:45
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δύο από τους ποδοσφαιριστές που είχαν βάλει φαρδιά… πλατιά την υπογραφή τους την περσινή σεζόν και αναμένεται να δούμε το ίδιο και φέτος με τα «ερυθρόλευκα» είναι οι Νταβίντ Κάρμο και Σαντιάγκο Έσε Και αν για τον πρώτο δε χρειάζονται και… ιδιαίτερες συστάσεις μιας και έχει δείξει από τότε που ήρθε από την Πόρτο, ποιος είναι, τότε στην περίπτωση του Αργεντινού χαφ, οι Πειραιώτες μπορούν ήδη να αισθάνονται δικαιωμένοι πως πέτυχαν… διάνα με την περίπτωση του!

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο με τους δύο παίκτες που μέχρι στιγμής «κυριαρχούν» στο κομμάτι της στατιστικής για τον Ολυμπιακό, είναι πως «βγάζουν» εξαιρετική χημεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για την ακρίβεια βρίσκονται με… κλειστά μάτια και κάνοντας τα απλά πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν άλλοι κάνουν τη διαφορά Οι δύο τους είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αυτή την στιγμή ακόμα και φέτος ο Ολυμπιακός κυριαρχεί και δεν δέχεται φάσεις και εύκολα γκολ όταν βρίσκονται στην ενδεκάδα, όπως είδαμε και στη Λαμία.

Ο υψηλόσωμος στόπερ μπήκε και άφησε το στίγμα του με το… καλημέρα και έδειξε γιατί «καιγόταν» και ο Μεντιλίμπαρ με την επιστροφή του. Eίχε δύο επιτυχημένα τάκλιν, μόλις μία χαμένη μονομαχία στον αέρα (3/4) και επίσης μία στο έδαφος (2/3). Επίσης, είχε 26/31 επιτυχημένες μεταβιβάσεις (84%), ενώ από τις συνολικά έξι μακρινές του μπαλιές οι τέσσερις βρήκαν συμπαίκτη. Φάνηκε η διαφορά απευθείας και η ομάδα ανέβαινε μέτρα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια έχοντας την σιγουριά του «βράχου» της.

Από την άλλη, ο Αργεντινός χαφ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Αργεντινός ήταν και πάλι σε όλο το γήπεδο και δείχνει για πιο λόγο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκινάει την ενδεκάδα από αυτόν. Και με μισό πόδι αν μπορεί να παίξει, ο Βάσκος τεχνικός θα τον έχει στην ενδεκάδα. Ο 22χρονος άσος μόνο γκολ δεν έβαλε στη Λαμία. Ήταν κυριολεκτικά παντού. Παίζει να είχε πάνω από 90% σε σωστές πάσες και κυκλοφορούσε την μπάλα με χάρη… 10ριού.

Oι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συνυπάρξει μαζί στην ενδεκάδα, 21 αναμετρήσεις και 1.818 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας 13 νίκες, 2 ισοπαλία, 5 ήττες.

Ευλογία για τον Μεντιλίμπαρ και όλους εμάς που βλέπουμε την ομάδα και υπάρχουν αυτοί δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπου μόνο με την παρουσία τους ανεβάζουν επίπεδο τον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης