Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

O Tσικίνιο της Ελλάδας και της Ευρώπης

O Tσικίνιο της Ελλάδας και της Ευρώπης
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 - 22:32

Το σημαντικότερο όλων για τον Ολυμπιακό είναι η νίκη στο παιχνίδι με την Καλλιθέα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «2 στα 2» και η ουσία είναι ότι έχουν ξεκινήσει ιδανικά, από άποψη αποτελεσμάτων, στο φετινό πρωτάθλημα.

Για το μέλλον υπάρχει αρκετή αισιοδοξία, αφού στο πρώτο ημίχρονο, ειδικότερα, η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ κοντά στα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ. Ένα σύνολο με συνοχή, άκρως επιθετικό παιχνίδι και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, που κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Παρ’ όλα αυτά, η ανάγκη για διαφοροποίηση σε πολλά πράγματα μοιάζει επιτακτική. Για ακόμα μία φορά, ο Θρύλος έβγαλε στην επιφάνεια και τους τομείς οι οποίοι χρειάζεται να βελτιωθούν, όπως η δημιουργία και το κάθετο ποδόσφαιρο. Έχει φαντασία στα άκρα, αλλά του λείπε κάτι από τον άξονα. Ο Τσικίνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολυτέλεια να παίζει στο «10» και δεν αποδίδει αυτά που πρέπει σε αυτή τη θέση κόντρα σε ομάδες που επί 90 λεπτά είναι πίσω από την μπάλα.

Ο Πορτογάλος μπορεί και πρέπει να παίζει σε αυτή τη θέση στην Ευρώπη και στα μεγάλα ματς. Εκεί που χρειάζεται ο Ολυμπιακός το πρέσινγκ του που το κάνει εξαιρετικά. Στην Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικό «οχτάρι» για να συνδέσει την άμυνα με την επίθεση με τις κινήσεις του και με την μεταβίβαση της μπάλας. Ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό του και φαίνεται. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες φέτος, αλλά δεν υπάρχει ίχνος ανησυχίας, καθώς όταν σταθεροποιηθεί ένα βασικό σχήμα μετά τη διακοπή, θα φαίνεται περισσότερο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης