Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κάρμο αποτελεί το συστατικό που «δένει» την άμυνα του Ολυμπιακού!

Ο Κάρμο αποτελεί το συστατικό που «δένει» την άμυνα του Ολυμπιακού!
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 21:29

Ήταν μία επιστροφή «πολυπόθητη», η οποία έγινε πραγματικότητα! Ο Νταβίντ Κάρμο είναι και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού, επιστρέφοντας στην ομάδα με την οποία μεγαλούργησε, την περασμένη σεζόν, και κατέκτησε το Conference League.

Απόλυτος στόχος του είναι να μας δείξει ακόμα καλύτερα πράγματα φέτος και να κάνει σαφές ότι η περασμένη αγωνιστική περίοδος ήταν μονάχα η αρχή. Πρωταγωνιστής στην ανασταλτική λειτουργία του Θρύλου, αποτέλεσε ένα από τα βαρόμετρα, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να κατακτήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με αυτό το «τέμπο» για... οδηγό, έχει σκοπό να κινηθεί και κατά την παρούσα σεζόν. Ένας στόπερ που μπορεί να αποτελέσει την «κόλλα» που θα πετύχει την τελική ένωση όλων των κομματιών της άμυνας του Ολυμπιακού και θα την κάνει αδιαπέραστη. Άλλωστε, έχει όλα τα προσόντα, φυσικά και τεχνικά.

Ψηλό κορμί, με την παρουσία του στα μετόπισθεν να είναι επιβλητική, για τους αντίπαλους επιτιθέμενους. Παράλληλα, διαβάζει εξαιρετικά το αντίπαλο παιχνίδι, καλύπτοντας κάθε φάση ιδανικά. Όταν η μπάλα βρίσκεται ψηλά, δεν έχει ανταγωνισμό, ενώ δίνει σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της δύναμης στην «ερυθρόλευκη» οπισθοφυλακή.

Ταιριάζει ιδανικά τόσο με τον Ρέτσο, όσο και τους Πιρόλα και Μπιανκόν. Το έδειξε, άλλωστε, και με τον Έλληνα σέντερ μπακ. Μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του εκάστοτε «παρτενέρ» του, ενώ τα στοιχεία και των τριών συνδυάζονται ιδανικά με εκείνα του Κάρμο.

Τις αδυναμίες του ενός τις καλύπτει ο άλλος. Για αυτό, κυρίως, απογειώνεται αμυντικά ο Ολυμπιακός. Πέραν αυτών, άλλλωστε, ο Ανγκολέζος δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Θα προσφέρει αμέσως τις υπηρεσίες του, αφού γνωρίζει το κλίμα της ομάδας και ο ρόλος του στον Θρύλο του Μεντιλίμπαρ είναι απαραίτητος.

Ο Βάσκος τεχνικός του έχει εμπιστοσύνη και αυτό αρκεί. Αυτή η επιστροφή θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, από τον οποίο αναμένεται να δούμε σπουδαία πράγματα, με βάσει τα όσα έχει προσφέρει, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι ο Κάρμο θα αποτελέσει και έναν ιδανικό «δάσκαλο» για τον Κουτσίδη. Ο νεαρός στόπερ αποτελεί ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ και δίπλα στον 25χρονο στόπερ, που είναι πιο έμπειρος, θα δουλέψει σωστά και θα αποκτήσει έξτρα κίνητρο, προκειμένου να πετύχει και να βρει θέση στην πρώτη ομάδα.

Αυτή η επιστροφή αποτελεί «θείο δώρο» για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Νταβίντ Κάρμο προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν και η παρουσία του θα «εκτοξεύσει» ακόμα πιο ψηλά τον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης