Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου (video)

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου (video)
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 15:17

Γιαμάλ και Λεβαντόφσκι οδήγησαν τη Μπαρτσελόνα στη νίκη, επί της Μπιλμπάο. Με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει τρία γκολ, η Σίτι συνέτριψε με 4-1 την Ίπσουιτς. Εκτός έδρας νίκες, πανηγύρισαν η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ άντεξε στην πίεση της Άστον Βίλα στο πρώτο ημίχρονο και στο 67’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τροσάρ, που είχε περάσει στον αγώνα δύο λεπτά νωρίτερα. Στο 77’ ο Σάκα έστρωσε στον Πάρτεϊ κι αυτός με ωραίο σουτ σφράγισε τη νίκη των κανονιέρηδων, που ξεκινούν με 2/2 στην Premier League.

Όσο και η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πάντως βρέθηκε να χάνει στο Έτιχαντ από τη νεοφώτιστη Ίπσουιτς με το γκολ του Σμόντικς στο 7ο λεπτό.

Αντέδρασε όμως άμεσα και καταιγιστικά, καθώς μέσα στα επόμενα 9 λεπτά πέτυχε τρία γκολ με τον Χάαλαντ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, τον Ντε Μπρόινε να εκμεταλλεύεται την γκάφα του γκολκίπερ Μούριτς και στη συνέχεια να δίνει μια υπέροχη ασίστ στον Χάαλαντ, που βρήκε ανοικτό δρόμο μετά την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα. Ο Νορβηγός σούπερ σταρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 88’ σημειώνοντας το 10ο του χατ τρικ από τότε που φόρεσε τη φανέλα της Σίτι.

Στο Φάλμερ Στάντιουμ η Μπράιτον άνοιξε το σκορ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 32’ με τον Γουέλμπεκ έπειτα από γύρισμα του Μιτόμα. Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 60’ με ωραία ενέργεια και σουτ του Ντιαλό. Όμως δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζοάο Πέδρο την τιμώρησε χαρίζοντας τη νίκη στην Μπράιτον.

Στο Σεντ Μέρις η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν καλύτερη από τη Σαουθάμπτον και κατάφερε να πάρει τη νίκη με τον Γκιμπς Γουάιτ να δικαιώνεται για την επιμονή του στο 70ο λεπτό.

Στην Ισπανία ο Λαμίν Γιαμάλ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο Euro δίνοντας στην Μπαρτσελόνα το προβάδισμα απέναντι στην Μπιλμπάο με υπέροχο γκολ στο 24’. Οι Βάσκοι ωστόσο ισοφάρισαν στο 42’ με εύστοχο πέναλτι του Σανσέτ. Τη λύση για την Μπάρτσα έδωσε ο Λεβαντόφσκι, που βρήκε δίχτυα στο 75’ λυτρώνοντας την ομάδα του.

Διαβάστε επίσης