Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιος είναι ο Λιατσικούρας που «πάγωσε» το Μαρακανά (video)

Ποιος είναι ο Λιατσικούρας που «πάγωσε» το Μαρακανά (video)
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 14:12
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ομάδα γεμάτη ταλέντο, ομάδα με ομοιογένεια, ομάδα που δουλεύεται με συγκεκριμένο πλάνο πλαίσιο είναι η Κ19. Εδώ και τρία χρόνια έχει αρχή μέση και τέλος με τον αρχιτέκτονά της, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και τους συνεργάτες του να έχουν θέσει το περίγραμμα της λειτουργίας, της στόχευσης, της μεθοδολογίας και της ανάδειξης αυτού του συνόλου στην κορυφογραμμή, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης του τελικού στο Μαρακανά.

Πάντως, ένας παίκτης που θα έχει να θυμάται ευχάριστα τον ιστορικό τελικό του Διηπειρωτικό στο Μαρακανά, είναι ο Αργύρης Λιατσικούρας. Ο ταλαντούχος χαφ στο 54’ του τελικού ήταν ο εκτελεστής τοn 17χρονο Αργύρη Λιατσικούρα που εκμεταλλεύτηκε το πείσμα του Κωστούλα και νίκησε τον Άλβες, με αποτέλεσμα να μείνουν «παγωτό» οι 45.000 οπαδοί της Φλαμένγκο. Πρόκειται μία αξέχαστη και ιστορική στιγμή για τον 17χρονο χαφ, καθώς πέτυχε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της ιστορίας του Θρύλου!

Who is whο
Ο περυσινός αρχηγός της πρωταθλήτριας k17 του Ολυμπιακού (γεννημένος στις 20/12/2006) αποτελούσε ένα από τα βασικά «γρανάζια» της τεράστιας επιτυχίας των Νέων, με την κατάκτηση του Youth League στη Νιόν. Ήταν παρών και στα 10 ματς του Youth League με σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας του Συλαϊδόπουλου και μάλιστα ήταν ένας από εκείνους που ευστόχησαν στις τρεις διαδικασίες των πέναλτι (Ίντερ, Λανς, Ναντ).


Πρόκειται για έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά και φυσιογνωμία, "κλασικός" αμυντικός χαφ, με προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντα, που μπορεί να καλύψει ολόκληρη την πλευρά, όπως είδαμε στο ματς με την Φλαμένγκο, όπου στο σύστημα 3-4-2-1, αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ-χαφ.


Είναι αυτό που λέμε για έναν παίκτη «εργάτης», με τρεξίματα, συνεχή πίεση και μαρκαρίσματα που θυμίζει πολύ στον Ντόη και μάλιστα έχει και καλύτερα χαρακτηριστικά από τον 21χρονο άσο και είναι πολύ δουλευταράς τόσο στο παιχνίδι όσο και στην καθημερινότητά του που… σπάει ταβάνι.


Διαβάστε επίσης