Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Παγκόσμιοι» στην καρδιά μας και η εμπειρία που αξίζει «χρυσάφι»!

«Παγκόσμιοι» στην καρδιά μας και η εμπειρία που αξίζει «χρυσάφι»!
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 10:07
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η καλύτερη ομάδα νέων στο κόσμο και ας μην έχει παίξει επίσημο παιχνίδι φέτος και ας έχασε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες δανεικούς στη Ρίο Άβε! Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στις καρδιές μας και ο πλανήτης υποκλίνεται για τον τίτλο μέσα στο «Μαρακανά», κι ας μην ήρθε στην πραγματικότητα, αλλά αυτό που κατάφεραν αυτά τα παιδιά είναι ανεπανάληπτο.

Σε μια βραδιά που έμοιαζε βγαλμένη από ποδοσφαιρικό παραμύθι πριν καν τοποθετηθεί η μπάλα στη σέντρα του θρυλικού Μαρακανά για να ξεκινήσει ο ιστορικός τελικός. Γιατί οι φοβεροί και τρομεροί "μπέμπηδες" του Ολυμπιακού διεκδίκησαν στα ίσα το στέμμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στις μικρές ηλικίες. Μέσα στο σπίτι της Φλαμένγκο, μπροστά σε 45.000 οπαδούς της.

Πολύ λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να αγωνιστούν στο «Μαρακανά», και ας βρισκόντουσαν ή βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο. Άνθρωποι, που αποτελούν ορόσημο για το άθλημα και όμως. Αυτό το όνειρο δεν το εκπλήρωσαν ακόμα. Κάτι τέτοιο συνέβη με τα θρυλικά «μωρά» του Συλαϊδόπουλου. Έχοντας διαγράψει μία καταπληκτική πορεία, το να ζήσουν αυτό το πράγμα τους δίνει έξτρα πόντους, στη συνέχεια της καριέρας τους. Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, να έχει παίξει κάποιος στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Χθες το βράδυ είδαμε όλοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και καταλάβαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και παρόν και μέλλον! Το τρόπαιο χάθηκε στις καθυστερήσεις με 2-1 αλλά ο τελικός στο Μαρακανά θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη είχαν την ευλογία να το δουν. Όχι μόνο για τα έντονα συναισθήματα που σφράγισαν ένα φινάλε-θρίλερ, αλλά γιατί η συνολική εικόνα των Πειραιωτών έμοιαζε με... φωτογραφία του μέλλοντος που τους περιμένει! Το φινάλε ήταν σκληρό, γεμάτο δάκρυα, γιατί οι πιτσιρικάδες που δείχνουν απίστευτη ωριμότητα έκαναν το σχεδόν τέλειο παιχνίδι, αλλά η τύχη δεν τους «χαμογέλασε».

Το ταξίδι στο Ρίο, όμως, ολοκληρώθηκε με τις βαλίτσες του Ολυμπιακού γεμάτες όνειρα και χαμόγελα για το «ερυθρόλευκο» αύριο! Το Last Dance των Πρωταθλητών Ευρώπης απέδειξε ότι κάτι καλό έχει χτιστεί αυτά τα χρόνια από τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και αν αξιοποιηθεί σωστά, τότε θα μιλάμε για την απόλυτη επιτυχία.

Διαβάστε επίσης