Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ της Φλαμένγκο!

Το προφίλ της Φλαμένγκο!
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 13:09

Έτοιμη για μία πολύ μεγάλη μάχη είναι η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Στο Μαρακανά (24/8, 22:00), οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Φλαμένγκο, για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Απέναντι στους πιτσιρικάδες του Θρύλου θα βρεθεί μία εξαιρετική ομάδα, που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Copa Libertadores, κάτω των 20 ετών. Ξεπερνώντας τα εμπόδια των Ντεφένσορ (Ουρουγουάη), Αούκας (Εκουαδόρ) και Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού), προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί την περίμενε η Ροζάριο Σεντράλ, την οποίας το εμπόδιο κατάφερε να ξεπεράσει, παρά την προσπάθεια των Αργεντινών. Τελευταία αναμέτρηση πριν την κούπα η νίκη με 2-1, επί της Μπόκα Τζούνιορς, στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα, κατάφερε να επικρατήσει με ανατροπή.

Στον πάγκο βρίσκεται ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με «βαρύ» βιογραφικό, που είναι, μεταξύ άλλων, και φίλος του Ροντινέι. Ο Φιλίπε Λουίς έχει αναλάβει τα ηνία, μετά το τέλος της συνεργασίας, από πλευράς Φλαμένγκο, με τον Μάριο Ζόρζε. Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και, φυσικά, Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι ομάδες που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής. Στη συνέχεια ανέλαβε την Κ17 του συλλόγου, με την δουλειά του να ανταμείβεται, εν τέλει.

Χωρίς αμφιβολία, το μεγάλο «αστέρι« της ομάδας είναι ο 18χρονος επιθετικός μέσος, Λοράν. Ήδη μάλιστα μετρά 26 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ με την πρώτη ομάδα, ενώ πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον έχουν στα «ραντάρ» τους, μεταξύ αυτών και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η χρηματιστηριακή του αξία κοστολογείται στα 12 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, εξίσου δυνατά πρότζεκτ αποτελούν ο 19χρονος στόπερ, Ιάγκο, ο νεαρός μέσος και καταλυτικός στη μεσαία γραμμή των Βραζιλιάνων, Ράιαν Λούκας, ο Νιγηριανός εξτρέμ, Ουγκουντάνα Σόλα, αλλά και ο πολυτιμότερος παίκτης του Copa Libertadores U20, Γουάλας Γιαν.

Αυτή τη στιγμή, η Φλαμένγκο βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Βραζιλίας, κάτω των 20 ετών, έχοντας 38 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Παλμέιρας.

Αναλυτικά το ρόστερ της ομάδας Νέων της Φλαμένγκο:

*Φωτογραφία: UEFA

Διαβάστε επίσης