Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μεγάλη ευκαιρία του Συλαϊδόπουλου!

Η μεγάλη ευκαιρία του Συλαϊδόπουλου!
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 12:46

Τους τελευταίους μήνες, ο Ολυμπιακός έχει ζήσει πολλές ιστορικές στιγμές. Πρώτα η κατάκτηση του Youth League, έπειτα το Conference League, μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και τώρα το Διηπειρωτικό Κύπελλο και ο τελικός του «Μαρακανά».

Επιτυχίες που έχουν ανεβάσει επίπεδα τους «ερυθρόλευκους», με το ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο να υποβάλλει τα σέβη του. Ένα από τα μυστικά όλων αυτών των κατορθωμάτων είναι οι κοινές συνιστάμενες αυτών των επιτυχιών.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Ο Έλληνας προπονητής έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε όλες αυτές τις επιτυχίες και ετοιμάζεται να το κάνει και στη Βραζιλία, όπου θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Ομάδα Νέων του Θρύλου μέχρι την κορυφή του κόσμου.

Το αποκορύφωμα της εξαιρετικής δουλειάς του 45χρονου τεχνικού, που ανταμείφθηκε και αποτελεί σημαντικό μέλος του τεχνικού τιμ της πρώτης ομάδας. Ο προπονητής με τον οποίο η Κ19 του Ολυμπιακού έβγαλε από τη μέση ομάδες, όπως η Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου και η Μίλαν, είναι ένας εκ των συνεργατών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και η συμβολή του Συλαϊδόπουλου στην κατάκτηση του Conference League είναι «αθόρυβη», αλλά μεγάλη. Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που επέλεξε για να βρεθεί στο πλευρό του και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Τώρα, στο τελευταίο «άσμα» του, πριν αναλάβει ο Ρομέν Πιτό, ο Έλληνας προπονητής έχει την ευκαιρία, επί της ουσίας, να κάνει το «3 στα 3», και μάλιστα σε έναν «ναό» του ποδοσφαίρου.

Μέσα στο «Μαρακανά» και κόντρα στη Φλαμένγκο ο Συλαϊδόπουλος μπορεί να ολοκληρώσει με εμφατικό τρόπο την ιστορία, κατακτώντας το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Μία τεράστια πρόκληση για τον ίδιο.

Το αποτέλεσμα, από εκεί και πέρα, δεν διαφοροποιεί κάτι στα όσα έχει πετύχει ο 45χρονος τεχνικός, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό. Είτε τα καταφέρουν στον μεγάλο τελικό οι «ερυθρόλευκοι», είτε όχι!

Διαβάστε επίσης