Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Τσικίνιο και η πολυποίκιλη προσφορά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ο Τσικίνιο και η πολυποίκιλη προσφορά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού!
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 20:17

Ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα αυτού του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι έχει πολλούς παίκτες, οι οποίοι δεν είναι απλώς χρήσιμοι, αλλά απαραίτητοι για το «ερυθρόλευκο» παιχνίδι. Παράλληλα, έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο, βοηθώντας την ομάδα σε διάφορους τομείς.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο του Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος χαφ αποτελεί έναν από τους βασικότερους «πυλώνες» της μεσοεπιθετικής γραμμής του Θρύλου, ενώ η συνεισφορά του για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι πολυποίκιλη.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει έναν νέο ρόλο, στη φετινή ομάδα. Από έναν πιο κεντρικό ρόλο, ως 8αρι, ο Τσικίνιο παίζει, περισσότερο πια, σαν δεκάρι. Πράγμα που έγινε και κατά την πρεμιέρα με τον Βόλο. Ο Μεντιλίμπαρ έχει καταλήξει σε ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού, με όπλο το πρέσινγκ ψηλά, κρατώντας παράλληλα και στο στοιχείο της δημιουργίας.

Ο Τσικίνιο, πέρυσι, σίγουρα διέπρεψε και στους δύο τομείς, όντας στη μεσαία γραμμή. Ήταν ένας παίκτης που διευκόλυνε το επιθετικό build-up της ομάδας του, ενώ παράλληλα γινόταν «εμπόδιο» για τον αντίπαλό του, υπερισχύοντας λόγω φυσικών, αλλά και τεχνικών χαρακτηριστικών.

Σίγουρα μία τέτοια αλλαγή χρειάζεται και την ιδανική προσαρμογή. Ωστόσο, ο Μεντιλίμπαρ δεν κάνει καμία κίνηση στην τύχη. Ήδη έβλεπε από την προετοιμασία ότι ο Πορτογάλος συνεισφέρει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας του και μπορεί να βασίσει πολλά σε αυτόν, αναφορικά με το επιθετικό build-up των «ερυθρόλευκων».

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο 29χρονος μέσος αποδεικνύει ότι μπορεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό. Είτε ανασταλτικά, είτε στο δημιουργικό κομμάτι, είτε ανοίγοντας χώρο απλά για τους συμπαίκτες του. Τόσο με τη μπάλα, όσο και χωρίς, ο Τσικίνιο είναι απαραίτητο μέλος για το σύνολο του Βάσκου τεχνικού.

Όσον αφορά τη μετατόπισή του στο «10», δεν ξέρουμε αν θα δούμε το 100% των δυνατοτήτων του έμπειρου χαφ, ωστόσο αισιόδοξα σημάδια υπάρχουν. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει με κάθε πιθανό τρόπο μέσα στο γήπεδο, εξαιτίας της ποικιλίας που έχει το παιχνίδι του και της αντοχής του.

Διαβάστε επίσης